Artikelen in deze editie

Kerkdiensten van Tweede Paasdag 18 april

Kian Westerkamp is bijna 3 jaar en woont samen met zijn vader Vincent en moeder Jessica in Hardenberg. Kian is een vrolijk, vriendelijk en rustig jongentje, maar Kian heeft volledig hulp nodig met alle dagelijkse levensverrichtingen.

Nieuwbouw aan Middenstraat

Mooie opbrengst voor Reumafonds

Info over windmolens langs de grens online

Het koor Zevenmaal, onder leiding van dirigent Tobias Bethlehem zal 15 april, goede vrijdag, om 19.30 uur medewerking verlenen aan een bijzondere kerkdienst in de Hessenwergkerk in Heemse.

Basiscursus Digitale Fotografie

Wennen

Nog plek voor Vechtgenotenrit

Voor het eerst sinds twee jaar wordt er in Vilsteren weer een Paasmarkt gehouden. Op zaterdag 16 april kan men daarvoor in het dorp terecht tussen 11.00 en 16.00 uur.

Paasweekeinde geeft fraai weer

Bouw van acht woningen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om in principe maar onder voorwaarden medewerking te verlenen met de bouw van achttien wooneenheden op locatie Hardenbergerweg 1 in Ommen

The Sunset in de Carrousel

Een beetje zenuwachtig en bibberend van de kou startten ruim duizend leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Hardenberg op 5 april in Hardenberg en op 6 april in Dedemsvaart voor dit examen.

Kletsmajoor houdt stekjesmarkt

Onlangs werd de oprichtingsakte van de nieuwe stichting 'Verkeersregelaars Hardenberg e.o.' notarieel ondertekend door de bestuursleden Peter van den Honert, Jaap Meerveld en Dick de Bügel.

Bedrijvennieuws

MarsWeijde opent MarsLab

Ladiesnight in De Klaampe

Dit jaar wordt alweer de 39ste editie van het populaire buurtvolleybaltoernooi van HVC gehouden in sporthal ‘de Beukenhage' te Den Ham. Het evenement duurt in totaal vijf dagen en vindt plaats op maandag 30 mei, woensdag 1 juni, vrijdag 3 juni, woensdag 8 juni en vrijdag 10 juni.

Maischallenge

Lezing?

Auto in de sloot

Judoka's van Judo Dedemsvaart konden zich zaterdag 9 april voor het eerst sinds 2 jaar weer eens meten met andere judoka's uit het land. In Assen werd meegedaan aan het sterk bezette 'Kloosterveste toernooi' en met succes.

Zo’n dertig bestuurders, ondernemers en ambassadeurs van het Reestdal hebben vorige week de voorjaarsbijeenkomst van Ondernemend Reestdal bezocht in brasserie de Boerderij op camping Si-Es-An in Balkbrug.

Popkoor X-Cream maakt zich op voor de Paasmarkt, die zaterdag 16 april bij de Reestkerk in Oud-Avereest wordt gehouden, van 10.30-16.30 uur.

Op vrijdag 8 april vond de onthulling plaats van het eerste bord langs de Dedemsvaartseweg in Lutten met daarop de tekst “50 km, namens de buurt bedankt“. Er worden er nog meer geplaatst.

Lezing over de Heer van Heemse en Collendoorn

Palmpasenoptocht

Woningbouw op locatie van Mansier

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft ingestemd met snelheidsremmende maatregelen in de Vlierlanden.

Tweede Paasdag loopt Ommen massaal uit voor het eeuwenoude eiertikken. Een unieke traditie, die jaarlijks plaatsvindt op de Markt rondom het Vechtpodium. Het evenement gaat om 11.15 uur van start.

Hardenberg wil Vechtpark dit jaar voltooien

Opschoonactie op de Dag van de Aarde

Op 16 oktober 2020 bestond de stichting 55+ actief in De Krim officieel vijftig jaar maar door corona kon dit niet gevierd worden. Afgelopen vrijdag werd er alsnog stilgestaan bij dit heugelijke feit.

Gemeente Hardenberg verkent coalitie met vier partijen

De EHBO afdeling Hardenberg heeft onlangs negentien personen gehuldigd. Een groot aantal werd gehuldigd omdat zij al 25 jaar houder zijn van het EHBO-diploma. De dames B. Veldhuizen-Telman en M. van Hal-Sloots werden in het zonnetje gezet omdat zij al veertig jaar het EHBO-diploma hebben.

In de Evenementenhal in Hardenberg wordt op tweede Paasdag, maandag 18 april 2022, de traditionele Paasvlooienmarkt met braderie gehouden. De markt wordt georganiseerd door organisatiebureau Vitalis uit Emmen en vindt plaats tussen 10.00 en 16.30 uur.

Sjoelen

Tricolores doen goede zaken

Voetbal

Uitslagen sjoelclub Dedemsvaart

Sjoeluitslagen Sios'83

Bridgen

Koersbal

Op donderdag 7 april organiseerde Damclub de Vechtstreek Oosterveen in de Binder ronde 4 voor de provinciale clubcompetitie.

EMMS speelde zondag 10 april tegen Dalen en kreeg de eerste mogelijkheid maar wist niet te scoren, Dalen daarentegen was deze middag zoals wel vaker vlijmscherp. Uit een verre ingooi werd meteen gescoord.

Andrea en Sarah op NK Twirl