Afbeelding

Gemeente wil Vechtpark dit jaar voltooien

vr 8 april 2022 Hardenberg

De gemeente Hardenberg denkt alle werkzaamheden met betrekking tot het Vechtpark nog dit jaar te kunnen afronden. Wel is de gemeente daarbij afhankelijk van het verloop van een nog lopende beroepsprocedure bij de Raad van State met betrekking tot de Baalder Uiterwaard.

Patrijzenakker

Eén van de dingen die nog moeten worden afgerond is de aankoop van twee percelen voor de inrichting van een patrijzenakker. In 2019 is besloten om in het Vechtpark twee patrijzenakkers in te richten om deze bedreigde vogelsoort te ondersteunen. Eén van die akkers bestaat uit twee percelen tussen de Bandelsteeg en de Vecht, die in eigendom zijn van de provincie. De gemeente pachtte deze akker tot nog toe van de provincie maar zal nu overgaan tot aankoop.

Baalder Uiterwaard

De realisatie van de Baalder Uiterwaard is nagenoeg afgerond. Omtrent het laatste deel op particuliere grond loopt echter nog een beroepsprocedure. Definitieve afronding kan daardoor nog niet plaatsvinden. Niettemin verwacht de gemeente ook dit laatste stukje Baalder Uiterwaard nog dit jaar te kunnen realiseren.

Uitkijkpunt

Op een aantal plekken in het Vechtpark moeten nog informatieborden worden geplaatst, zodat bezoekers onder andere kennis kunnen nemen van de bezienswaardigheden in het park. De plaatsing van deze borden wordt nog dit jaar afgerond. Daarnaast is de raad toegezegd een uitkijkpunt te realiseren in Baalder. Ook is naar verwachting voor het eind van dit jaar gerealiseerd.