Afbeelding

Sociale woningbouw aan de Hardenbergerweg

di 5 april 2022 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om in principe maar onder voorwaarden medewerking te verlenen met de bouw van achttien wooneenheden op locatie Hardenbergerweg 1 in Ommen

De locatie Hardenbergerweg 1 heeft om dit moment een bedrijfsbestemming met een bedrijfspand. Het is de bedoeling dat het pand wordt gesloopt en plaats maakt voor 12 appartementen en zes studio’s. “Het is een mooi plan. Er is sprake van sociale woningbouw en er is een intentieovereenkomst gesloten tussen ontwikkelaar en Vechtdal Wonen. We zijn blij met het plan gezien de toenemende vraag aan woningen”, laat wethouder Bongers weten. In het plan is rekening gehouden met de bouwhoogterestrictie van de molenbiotoop van molen De Lelie. De Stichting Ommermolens is betrokken bij het plan. Zij stemmen in met het plan als aan de toegestane hoogte wordt gehouden. De Provincie Overijssel stemt ook in met de plannen.

Er moet nog worden voldaan aan de parkeernorm. In het plan is ruimte voor zestien parkeerplaatsen op eigen terrein, maar dit is onvoldoende. 

Het ontwerp van het plan is door de Overstichting beoordeeld op stedenbouwkundige aspecten. De initiatiefnemer heeft een aantal aanbevelingen ontvangen. De Historische Kring Ommen heeft aangegeven dat dit woningbouwplan hun idee/plan, om de voormalige sluisdeuren in ere te herstellen en water terug te brengen in de voormalige haven, niet in de weg staat. De gemeente Ommen is bereid om het perceel te verkopen dat deel uitmaakt van het plan.

Het is de bedoeling dat het bouwplan fysiek en planologisch een verbinding maakt met het plan Haven Oost. Dit kan ertoe leiden dat er een aanpassing komt in de plannen. Wanneer de bouwplannen groter worden moet opnieuw een verzoek worden ingediend.