Afbeelding

“Sunset” in de Carrousel

ma 11 april 2022 Ommen

In Multi Functioneel Centrum de Carrousel in Ommen is tot en met eind augustus 2022 een tentoonstelling te zien met werk van Liza Haagsma onder het thema: The Sunset. De 59-jarige noemt zichzelf hobbyfotograaf en heeft er met deze expositie naar eigen zeggen voor gekozen om haar fotowerk van Ommen en omgeving aan het publiek te tonen vanuit haar blik op het oneindige. 

Liza volgde in 2013 een basiscursus fotografie bij Dook van Gils en was een aantal jaren aangesloten bij Vechtdal Fotoclub. “Hoewel ik graag in de natuur wandel op zoek naar mooie beelden, is mijn fascinatie grotendeels de zonsondergang. Overal waar ik ben blijf ik altijd kijken naar de prachtige kleuren, die de ondergang van de zon laat zien in de lucht”,  vertelt de fotografe. 

Ze ging op haar 18e voor het eerst terug naar haar geboorteland Brazilië. “Mijn ouders namen me mee naar Rio de Janeiro en we stonden op de beroemde berg Pao de Açucar (Suikerbrood) te kijken over de stad totdat de zon onder ging. De immense stad werd langzaam donker en het avondrood viel over de stad. Het was zo prachtig. Vanaf die dag is mijn fascinatie voor zonsondergang ontstaan”, verklaart Liza, die een groot deel van wereld over gereisd heeft en overal foto’s heeft gemaakt van de zonsondergang. “Het boeit mij waar ik ook ben”. De fotografe geeft aan dat haar beeldmateriaal voor de expositie voornamelijk bestaat uit Phonografie, foto’s gemaakt met een Smartphone. Ze hoopt dat velen haar expositie gaan bekijken en net zo genieten van de vele zonsondergangen, zoals zij dat altijd doet. “De zon gaat onder, de zon komt op, maar de zon gaat nooit weg”.

Afbeelding