Artikelen in deze editie

Wonen & Zo

Eeuwfeest

Zondag13 maart werden na een bewogen dienst in ‘De Kapel’ de paaskaars, de doopschaal, de kanselbijbel en het avondmaal gerei de kerk uitgedragen, want na ruim honderd jaar zijn de deuren van ‘De Kapel’ in Schuinesloot gesloten.

Snollebollekes op nieuw festival Knetter Fout

Passie en Paasconcert Urker Mans formatie

Op vrijdag 11 maart nam Wethouder Ko Scheele door middel van een receptie afscheid van de bewoners van de gemeente Ommen. Maar liefst drie raadsperiodes was hij wethouder in Ommen.

Carpoolplaats geopend

Bijeenkomst crisisopvang Lemele goed bezocht

Zo oud als je je voelt

Op dinsdag 8 maart tijdens de Internationale Vrouwendag vond bij Hardenberg Art in het LOC de onthulling plaats van een bijzonder project van de Soroptimistenclub De Reestlanden: een Social Sofa.

Stichting Vilsteren Samen Actief organiseert op zondag 27 maart haar traditionele voorjaarswandeltocht. Deze voorjaarswandeltocht is een fraaie rondwandeling, die u over het Landgoed Vilsteren en haar directe omgeving voert.

Op woensdagochtend 9 maart werd door wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen en Annermarie Stolper, directeur Scholengroep Hannah het Kindplein West in Ommen officieel geopend.

“De minima compenseren met een tegemoetkoming om de hoge energielasten beter te kunnen betalen”. Dat was het uitgangspunt van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Hardenberg-Heemse.

Uw Printshop kan uitbreiden

Wijkvereniging Norden-Hazenbos

Beursvloer is terug

Veel zon, koude ochtenden en lenteachtigemiddagen

Nieuwe fietsbrug

't Olde Meestershuus binnenkort weer open

Hip en trendy, zo mag de uitstraling van de eerste echte espressobar in Hardenberg wel genoemd worden. In het pand aan het Oosteinde direct naast lunchroom de Koffiepot worden de beste koffiespecialiteiten bereid.

Verruiming van regels windmolens

Op maandag 28 maart starten de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, met dit jaar als thema ‘Swipe stap sprong’. Een week lang is er dan aandacht voor media en jonge kinderen. De bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart organiseren hiervoor inloopochtenden.

Taxatiemiddag

Na de vier online Verzoekconcerten in 2021 is het zaterdag 2 april eindelijk zover!! Dan wordt er een verzoekconcert gehouden in de kerkzaal (Kandelaarkek, Weidebuurt 9 in Heemse) De kerkzaal is open vanaf 19.15 uur. Om 20.00 uur begint het concert.

Vanaf vrijdag 1 april zijn de Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart weer open voor publiek. Vanaf die datum toont ook Louisiana van Onna in de Tuinen een installatie van haar kunstproject 'The Butterfly Defect'.

Bij bezoekerscentrum De Wheem in Oud-Avereest wordt op woensdagmiddag 30 maart, op initiatief van Landschap Overijssel de kindermiddag ‘Red de Egel’ gehouden.

In de Reestkerk wordt op zaterdag 2 april om 20.00 uur een optreden verzorgd door de Vocalgroep Choral uit Ommen onder leiding van Henk Ruiter. Choral speelt dan de muzikale raamvertelling 'Chagall, de schilder en de liefde'.

Maandagavond 14 maart heeft er aan het begin van de avond een steekpartij plaatsgevonden op een bungalowpark aan De Haar in Balkbrug.

Uit de Natuur: De Vechtanjer

Vakbeurzen, het kan weer

Kamermuziek in het Landgoedcentrum

Komende week in De Voorveghter

Ommen pakt wegen groot aan

Volop koffie

Eerste vluchtelingen opgevangen

Zonnebloemen

Jubileumvoorstelling Goud & Nieuw

In Slagharen is op vrijdag 11 maart de eerste Gewoon Actief Sportdag gehouden. Leerlingen van de drie basisscholen in het dorp maakten bij Sporthal ’t Noorderslag kennis met diverse activiteiten op het gebied van sport en bewegen.

Er mag weer gevist worden

Bridgeclub Hardenberg

Dit weekend was het jaarlijkse spring- en dressuurconcours van ponyclub Avereest. De leden van ponyclub Avereest hebben goed gepresteerd.

Voetbal

Koersbal

Sjoelen

Zaterdag 12 maart stond de eerste turnwedstrijd van het seizoen weer op het programma. Na twee jaar geen wedstrijd geturnd te mogen hebben mochten zaterdag Lotte Doldersum, Rebecca Zegers en Iris Zuidema de wedstrijdvloer weer op in Meppel.

Sjoelclub SIOS ‘83

Sallandruiters

SallandTrail Spurters

Bruchterveld 1 - Hardenberg '85 1 14:30

Bridgen

Zaterdag 12 maart mochten voor het eerst sinds twee jaar de danskleding van de dansgroepen van GV Gramsbergen weer uit de kast om richting Urk te gaan voor de voorrondes van de Noord Nederlandse Kampioenschappen streetdance.

Zaterdag was het na een lange periode weer tijd voor een twirlconcours. De reis ging ditmaal naar Emmeloord. Met maar liefst tien optredens zouden de meiden van X-Change uit Gramsbergen deelnemen aan dit concours.

Uitslagen de Hammerdammer

Anne Haast opent het paasweekend schaken

Bij LubbersOutlet zit iedereen goed