Afbeelding

Passie en Paasconcert Urker Mans formatie

di 15 maart 2022 Hardenberg

Op stille zaterdag 16 april om 19.30 uur geeft de Urker MANS Formatie een concert in de Kandelaarkerk in Heemse. Ze brengt een programma ten gehore met arrangementen van de liederen die op de Passie- en Paas-cd zijn uitgebracht.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: ‘De Kruisweg, Eli, Eli, Het is volbracht en Arise My Love.’ Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die voor de muzikale omlijsting en enkele solo’s zorgt. Bijzonder aan de Urker Mans Formatie is dat bijna alle zangers een solorol vervullen waardoor hun stemmen nog meer tot hun recht komen. Martin Mans is een gedreven dirigent die, naast het dirigeren, de luisteraars van de nodige informatie voorziet. De avond heeft alle ingrediënten voor een afwisselende avond waarbij de luisteraar kan genieten van koor- en solozang en instrumentale muziek. Het concert vindt plaats in De Kandelaar Weidebuurt 9 in Heemse. De kerk gaat open om 18.45 uur. Reserveren en online kaarten bestellen kan via www.martinmans.nl of t. 06-25391903

Achtergrond

De Urker Mans Formatie is in 2012 ontstaan en brengt voor het elfde jaar een reeks concerten ten gehore. De groep heeft een eigen stijl die geworteld is in het voormalige eiland Urk. De Urker zangers zijn opgegroeid met zingen. Sommige zingen al hun leven lang in een koor of zanggroep, anderen hebben een zangopleiding gevolgd en zijn professioneel geworden. En dat vertaalt zich in een hoog zangniveau. Geestelijke liederen en spirituals brengen zij op gevoelige wijze ten gehore maar ook klassieke werken vertolken zij op professionele wijze. De formatie heeft een Passie- en Paas-cd uitgebracht waarop de arrangementen van deze avond terug te vinden zijn. De cd is in de Kandelaarkerk verkrijgbaar.

In de zomer van 2022 staat een serie concerten gepland die te vinden zijn op de website www.martinmans.nl