Afbeelding

Mediaopvoeding tijdens Media Ukkie Dagen

zo 13 maart 2022 Hardenberg

Op maandag 28 maart starten de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, met dit jaar als thema ‘Swipe stap sprong’. Een week lang is er dan aandacht voor media en jonge kinderen. De bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart organiseren hiervoor inloopochtenden.

Ouders hebben vragen over mediagebruik. Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Het is aan jou om je kind vanaf jonge leeftijd in aanraking te laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus. Maar... in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Inloopochtenden Mediaopvoeding

De bibliotheken organiseren twee inloopochtenden over mediagebruik bij jonge kinderen. In Bibliotheek Hardenberg op 22 maart van 10.00 tot 12.00 uur en in Bibliotheek Dedemsvaart op 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur.

Online Webinar

Op maandag 28 maart, van 20.00 tot 21.00 uur, is er een landelijk Webinar media-aanbod voor jonge kinderen en ontvang je praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor je kinderen. Kijk voor het aanmelden op www.bibliotheekhardenberg.nl.