Afbeelding

Nationaal kampioene Anne Haast opent het paasweekend schaken in Balkbrug!

ma 14 maart 2022 Hardenberg

“We pakken zo snel mogelijk de Balkbrugse schaaktraditie weer op!”, zo luidde de reactie van het organisatiecomité van het Boertjes Wood Schaaktoernooi. Juist voordat in het jaar 2020 de wereldwijde pandemie werd uitgeroepen werd in Balkbrug het 34e toernooi gehouden. Deze editie, gewonnen door Zwollenaar Ferdinand Binnendijk, bracht vele schakers bijeen voor een gezellige schaakdag in het multifunctioneel centrum ’t Trefpunt in Balkbrug. Hoewel traditioneel de eerste zaterdag van februari op de kalender aangevinkt staat, wil de organisatie dit keer de schaakliefhebbers zaterdag 16 april 2022 voor het zevende lustrum uitnodigen. De bekende formule is het vierkampentoernooi.

Schaaksimultaan

Voorafgaand aan het 35e toernooi wordt op vrijdagavond 15 april vanaf 20.00 uur een schaaksimultaan gehouden. De simultaan wordt gegeven door onze vijfvoudig(!) nationaal schaakkampioene dames: Anne Haast. Zij zal de strijd aanbinden met maximaal 30 schaker/schaaksters. Een unieke mogelijkheid om een mooi schaakweekend te beginnen en uw schaakkrachten met haar te meten!

Vierkampentoernooi

Een dag later, zaterdag 16 april start om 10.00 uur in ’t Trefpunt het vierkampentoernooi. Dit is een formule waarin vier schakers van vrijwel gelijke sterkte in een onderlinge competitie allemaal één keer tegen elkaar spelen. Hoe meer deelnemers, hoe meer viertallen. Iedereen is welkom.

Schaakvereniging KIJK UIT

Het Boertjes Wood schaaktoernooi staat bekend om de gezellige, gemoedelijke sfeer, die door veel trouwe deelnemers wordt geroemd. Met behoud van die oorspronkelijke opzet van het Boertjes Wood schaaktoernooi streeft de organisatie ernaar vooral clubschakers en recreatieve schakers een prettige schaak dag te bieden en daarmee het plezier in het schaken te stimuleren. Als dat uitmondt tot nieuwe leden voor de vereniging, is dat natuurlijk mooi meegenomen, zo beaamt de organisatie. De organiserende schaakvereniging KIJK UIT Balkbrug stelt zich uiteraard open voor nieuwe schakers.

De schaaksimultaan en het 35e Boertjes Wood schaaktoernooi worden beide, zoals inmiddels gebruikelijk is, in het multifunctioneel centrum ’t Trefpunt in Balkbrug gehouden. Vrijdagavond staan daar de deuren om 19.00 uur open voor de simulataan, zaterdag 16 april staan vanaf negen uur voor het toernooi. Het officiële begin van het toernooi zaterdag zal rond de klok van kwart voor tien liggen, wanneer de burgemeester van de gemeente Hardenberg de eerste zet zal verrichten. Omstreeks 17.00 uur hopen wij de winnaar van deze jubileumeditie bekend te kunnen maken.

Opgave

Informatie en opgave voor zowel de schaaksimultaan tegen Anne Haast als het Boertjes Wood Schaaktoernooi: G. Menkveld, De Lisdodde 30, 7702 AB Dedemsvaart. 0523-611366, e-mail: boertjesschaaktoernooi@hotmail.com