Afbeelding

Lezing over het klimaat

di 15 maart 2022 Ommen

Op uitnodiging van Natuur en Milieu de Vechtstreek geeft Jan Hermen Kat van Waterschap Vechtstromen op dinsdag 22 maart een lezing over het veranderende klimaat en duurzaamheid. De lezing vindt plaats in De Kern aan de Bouwstraat 23 in Ommen en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Klimaatverandering, milieu, natuur en bewust leven staan centraal in de lezing, samen met het vraagstuk ‘Hoe behouden we onze aarde voor de generaties na ons?’. Klimaatverandering en duurzaam leven zijn nog nooit zo actueel geweest als nu.

In het dagelijks werk van het Waterschap Vechtstromen zijn de gevolgen van klimaatverandering telkens zichtbaar. Verdroging, wateroverlast en waterkwaliteit komen dagelijks aan de orde. Nog geen maand geleden werd maar weer eens duidelijk hoe snel het water kan opkomen en voor overlast kan zorgen, ondanks de maatregelen die vanaf 1998 genomen zijn. In zijn lezing vertelt Kat hoe het Waterschap op die problematiek inspeelt, welke oplossingen er voorhanden zijn en hoe er kan worden gewerkt aan een meer duurzame manier om met deze problemen om te gaan. Ook spreekt hij over wat de overheid en samenleving bijdragen om de klimaatverandering te stoppen en wat men zelf kan doen. Verschillende vormen van energieopwekking, het vraagstuk van biodiversiteit en het streven naar een circulaire economie zijn daarin belangrijke thema’s. Goede voorbeelden zijn wereldwijd te vinden, ook dicht bij huis: in de waterhuishouding in het Vechtdal, bij de rioolwaterzuivering, et cetera.

De entree is gratis voor leden van Natuur en Milieu. Niet-leden betalen vijf euro, kinderen gratis.