Afbeelding

Uw Printshop krijgt toestemming om uit te breiden

di 8 maart 2022 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om in principe, maar wel onder voorwaarden, medewerking te verlenen aan het vergroten van het winkelvloeroppervlakte van Vrijthof 5 c.

Uw Printshop is huurder van het pand aan de Vrijthof. De wens van Uw Printshop is om het winkeloppervlakte aan de voor- en achterzijde te vergroten. De locatie heeft bestemming ‘Verkeer’. Hier mogen dus geen gebouwen worden gebouwd. Toch verleent het college van B en W in principe medewerking. De uitbreiding past namelijk in het winkelgebied. De centrummanager en de stadsbouwmeester vinden het plan verantwoord. De stadsbouwmeester heeft wel aangegeven dat er rekening moet worden gehouden met voldoende (bestaand) voetgangersgebied en de (bestaande) ruimte voor parkeren. Door deze uitbreiding verdwijnen er drie parkeerplaatsen. Op basis van het parkeerbeleid zijn er geen aanvullende parkeerplaatsen noodzakelijk. 

Uw Printshop heeft onlangs een printer aangeschaft. Deze printer veroorzaakt geluidsoverlast voor de bewoners boven de winkel. Het college doet het verzoek om deze printer in de uitbreiding te plaatsen zodat de printer geen geluidsoverlast meer kan veroorzaken. Een deel van de bewoners zijn het niet eens met de plannen. Het is voor hun maar de vraag of met de uitbreiding en de herplaatsing van de printmachine de overlast verleden tijd is.