Artikelen in deze editie

Wiebe Tolman, een levend monument

Op donderdag 1 april werd de Kledingbank in Ommen officieel geopend door wethouder Bongers. De Kledingbank Ommen is gevestigd op de eerste verdieping van de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen.

Hoe is het met de woningnood?

Concert The Crucifixion

Van voorzomer via winter naar herfst

Dante

Paasviering met KBO-PBOC

Repair Café bij De Koppel

In twee speciale raadsvergaderingen hebben 13 voormalige gemeenteraadsleden afgelopen week afscheid genomen en werden 31 van de 33 nieuw gekozen raadsleden in de gemeente Hardenberg officieel geïnstalleerd.

Maak samen met de boswachter van Staatsbosbeheer een vollemaanwandeling door de boswachterij Hardenberg. Dat kan op vrijdag 15 april van 20.00 tot 22.00 uur bij De Oldemeijer.

Bingo

Aanhouding voor vernielingen graven

Wethouder Lansink Rotgerink stopt

Tijdreis van het oerrund wint prijs

Op woensdag 30 maart werd op het schoolplein van basisschool De Bron in De Krim een markt gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Met een opbrengst van maar liefst 1861,83 euro was de markt zeer geslaagd.

In theater De Voorveghter is deze week het theatercollege VIS! van bioloog, fanatiek sportvisser én VIS TV presentator Marco Kraal te zien en Youp van ’t Hek staat twee avonden voor een uitverkochte theaterzaal met zijn laatste voorstelling.VIS!

Eetcafé gaat weer van start

Op dinsdag 12 april komt de gebedskring ‘Huis van Gebed – Daarlerveen’ van 19.15 tot 20.00 uur samen in De Kruiskerk aan de Kerkstraat 1 in Daarlerveen. Op deze avond bidden zij speciaal voor Oekraïne.

“Eindelijk mogen we weer ons jaarlijkse paasvuur evenement organiseren”, laat Stichting Activiteiten Schuinesloot (SAS) weten. Afgelopen zaterdag 2 april was de eerste breng dag van snoeihout.

Platform in actie voor wonen en leefbaarheid

Het interkerkelijk gospelkoor Nooit Alleen zoekt nieuwe leden. Het Interkerkelijk gospelkoor Nooit Alleen is een enthousiast koor met 29 leden variërend in leeftijd. Het koor bestaat dit jaar 45 jaar.

De Grote Rekendag op De Fontein

Ouderen Bingo in ’t Uilenest

Wandeling voor duo fiets

In de Reestkerk in Oud Avereest geven celliste Hanneke Rouw en Masha Galperina (vleugel) op eerste Paasdag, zondag 17 april, een concert. Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur.

"Wat een knalpartijen, Enorm genieten na twee stille jaren". Die opmerkingen en tal van soortgelijke complimenten waren de afgelopen dagen op Facebook te lezen over de Sportfit Fightday 2022, georganiseerd door fitnesscentrum Sportfit Dedemsvaart.

Parkeerplaats

Het belooft zondag 10 april een heerlijke middag te worden in de Gashouder in Dedemsvaart. Vanaf 15.00 uur staat zanger Niels van der Gulik daar die middag voor de derde keer op het podium.

In Dedemsvaart wordt op alle fronten gewerkt aan plannen voor meer uitstraling en activiteiten. Zo is onlangs onder meer een project gestart om de Julianastraat sfeervoller/groener te maken.

Het was dinsdag 25 oktober 1921 en in de raadszaal van het gemeentehuis van Ambt Hardenberg (in Heemse) vond de opening plaats van de Christelijke Landbouwwinterschool Ambt Hardenberg.

Energietoeslag begin april in Ommen

Schoon en gezond Mariënberg

Het is weer zover: Op vrijdag 8 april van 18.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 9 april van 10.00 tot 13.00 uur wordt de kleding- en boekenbeurs gehouden in gebouw 'de Schakel” (adres Lage Doelen 3) te Hardenberg.

Passie en paasconcert

Ambiq verhuist naar Slagharen

Van 31 januari tot en met 5 februari collecteerde de Hersenstichting in de gemeente Ommen voor meer hersenonderzoek. In totaal werd ruim 4.600 euro ingezameld, een geweldig bedrag.

Gereformeerd Gemengd Koor ‘Zingt voor Hem’ o.l.v. Koos Tillema verzorgt op donderdag 14 april een passie- en paasconcert in de Hessenwegkerk in Heemse. Het concert begint om 20.00 uur.

Meiden X-Change scoren opnieuw

Debuut voor Menteam Reints

Geen winnaar bij Pesse tegen EMMS

DOS'37 laat dure punten liggen

VZ&PC sterk bij WS Twente

Brouwer & Hesselink gaan de grens over

Meiden X-Change scoren opnieuw

Bridgen

Voetbalvereniging Mariënberg verloor de Kloosterderby met 2-1 van Kloosterhaar. Het betekende voor de club die dit jaar haar 100-jarige bestaan viert de derde opeenvolgende zege.

Zaterdag 2 april stonden de laatste voorrondes voor de Noord Nederlandse Kampioenschappen Dansen op het programma voor de dansers van GV Gramsbergen.

Geslaagd acro weekend TSH

Voetbal

Bridgen

Sjoelen

Koersbal

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 30 maart werd er afscheid genomen van gewaardeerd bestuurslid Astrid Godeke, bekwame voorzitter Gerard Markhorst en betrokken en gedreven trainer Henk van Duuren.

Be Quick'28 MO15-2 - HHC Hardenberg MO15-1 8:30

Maak kennis met paragolf

Kickbokster uit Lutten vecht hoofdpartij

De Vechtstreek promoveert

Vechtdallopers nemen deel aan halve marathon

Tricolores winnen van naaste belager ASV

Vechtvallei schaaktoernooi

Korfbal