Een groot publiek genoot van de verschillende wedstrijden in de ring tijdens de tweede editie van de Sportfit Fightday in MFC De Baron.
Een groot publiek genoot van de verschillende wedstrijden in de ring tijdens de tweede editie van de Sportfit Fightday in MFC De Baron. Willem Leuvenink

Dedemsvaarters sterk op Sportfit Fightday

zo 3 april 2022 Dedemsvaart

“Wat een knalpartijen, Enorm genieten na twee stille jaren”. Die opmerkingen en tal van soortgelijke complimenten waren de afgelopen dagen op Facebook te lezen over de Sportfit Fightday 2022, georganiseerd door fitnesscentrum Sportfit Dedemsvaart. 

De sporters en de vrijwilligers van Sportfit Dedemsvaart hebben er, als gevolg van de  coronacrisis twee jaar op moeten wachten. Maar afgelopen zaterdag was het, na maandenlange voorbereidingen, eindelijk zover. In MFC De Baron in Dedemsvaart kwamen vechters uit het hele land samen om op sportieve wijze elkaars krachten te meten tijdens hèt Dedemsvaartse kickboks- en MMA-(Mixed Martial Arts)gala. Onder het toeziend oog van de kickboksbond WFCA (World Full Contact Associaton) en een groot aantal belangstellenden op de tribune werden maar liefst 34 partijen in de ring uitgevochten.

Veel lokale winnaars

Sportschoolhouder Osama Simaan sprak na afloop van het gala van een groot succes. Ook de merendeels jeugdige deelnemers kijken enthousiast terug op de Sportfit Fightday, die voor de tweede keer werd gehouden. Het eerste gala in dit verband vond plaats in maart 2019. Ook toen wisten de vechters al een groot publiek van de eerste tot de laatste minuut te boeien. En zaterdag was dat opnieuw het geval. Dat een relatief groot aantal vechters van de Dedemsvaartse sportschool zijn of haar partij wist te winnen, heeft daaraan zeker bijgedragen. 

Respectvolle sport

Wat vooral bij veel belangstellenden in de smaak viel was het respect dat de deelnemers naar elkaar tonen. “Kickboksen lijkt misschien agressief, maar dat is het juist niet. Het eerste wat kinderen bij ons leren is dan ook elkaar te respecteren,” aldus Simaan. Volgens Osama is het kickboksgala zeker voor herhaling vatbaar. De sportschoolhouder streeft ernaar om het evenement op de nieuwe locatie van Sportfit jaarlijks te laten plaatsvinden. Kickboksen is in Nederland een zeer populaire sport. Het is feitelijk een combinatie van taekwondo en karate. De verschillende stoten en trappen die worden uitgedeeld zijn hiervan afgeleid. 

SportFit Dedemsvaart verzorgt kickbokslessen, maar onder meer ook cardio-fitness en groepslessen. Voor individueel gebruik beschikt het Fitnesscentrum aan de Hoofdvaart ook over een ruim aanbod aan fitnesstoestellen. Of je nu sport voor de vetverbranding, een betere conditie of je richt op een toename van de spiergroei, bij SportFit kan het allemaal. Wie meer wil weten kan vrijblijvend bellen: 0523-612852. Mailen mag ook via info@sportfitdedemsvaart.nl.