Wandeling voor duo fiets

zo 3 april 2022

Stichting Balkbrug zet zich dit jaar in voor een duo fiets. Onder het motto "Samen fietsen is gezellig en gezond" kunnen alle inwoners van Balkbrug gebruik maken van de duo fiets. De fiets is dus niet alleen bedoeld voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking; iedereen kan de fiets gewoon een keer lenen om samen een mooie tocht te maken. Om geld op te halen voor de duo fiets, worden meerdere ludieke evenementen georganiseerd. 


De eerste op de agenda is de welbekende Voorjaarswandeling. Op  10 april, tussen 10.00 en 12.00 uur kan men bij Camping 't Reestdal (De Haar 5) een route van 5 of 10 kilometer ophalen. Deze wandelingen gaan dwars door de prachtige natuur in en rond Balkbrug. Halverwege worden de deelnemers op koffie of thee getrakteerd en beide wandelingen eindigen bij Camping Si-es-An (De Haar 7) waar bij Boerderij de Brasserie (op de camping) een kop soep en een broodje voor de wandelaars klaar staat. Deelnemers betalen 10 euro per persoon, kinderen vanaf 6 jaar betalen 5 euro. De organisatie hoopt op een grote opkomst. De voorjaarswandeling wordt mede mogelijk gemaakt door Camping 't Reestdal, Jumbo Nanning, Camping Si-Es-An en Bakkerij Oegema. 


Breicafé

Voor de liefhebbers van breien en/of haken is het breicafé in MFC 't Trefpunt in Balkbrug weer open op donderdag 14 april, van 14.00 - 16.00 uur.  De toegang is gratis. Alleen consumpties zijn voor eigen rekening. 


Alzheimer Café

Met huisarts Janita Minderhoud als gastspreker wordt op dinsdag 12 april 2022 in de Plomschuur aan de Langewijk 362a in Dedemsvaart Alzheimer Café gehouden. 


Het twee uur durende programma begint om 19.30 uur. Inloop kan vanaf 19.00 uur. De toegang en koffie is gratis. Tijdens de bijeenkomst bespreekt Minderhoud met name het dementieproces in de thuissituatie. Iedereen is welkom.