Zaterdag 14 mei wordt het 100 jaar Groen Onderwijs Hardenberg gevierd
Zaterdag 14 mei wordt het 100 jaar Groen Onderwijs Hardenberg gevierd

Het was dinsdag 25 oktober 1921 en in de raadszaal van het gemeentehuis van Ambt Hardenberg (in Heemse) vond de opening plaats van de Christelijke Landbouwwinterschool Ambt Hardenberg.

vr 1 april 2022

In 1919 vernam het bestuur van de gemeente Ambt Hardenberg via enkele landbouwverenigingen dat de Minister van Binnenlandse Zaken en Landbouw bereid was in het noordoosten van Overijssel de Stichting van een Landbouwwinterschool te stimuleren. Iedereen was ervan overtuigd dat een landbouwwinterschool in dit gebied op zijn plaats was. 


De bewoners van deze gebieden, grotendeels ook afkomstig uit andere delen van het land waren overtuigd van de noodzaak dat de jeugd op een landbouwschool 

het boerenvak kon worden bijgebracht. Zodat de Saksische bevolking van het zand, die meer behoudend van aard is en meende dat het boerenvak van vader op zoon doorgegeven moet worden, wil het goed zijn… en zo gebeurde en werd er op 4 april 1923 een officieus schoolgebouw aan de Brink betrokken. (bron Historische projecten)


Daarom organiseren we een feestelijk dag voor (oud-) studenten, (oud-) collega’s, praktijkbedrijven en inwoners van Hardenberg en omgeving. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er in het LOC+ aan de Parkweg 1-2 van alles te doen. Zo organiseren we onder andere een boerenmarkt, een trekkertoertocht en een expositie over 100 jaar Groen Onderwijs. Die dag is er voor (oud-) studenten en (oud-) collega’s ook een speciale reünie en kun je onder het genot van een drankje gezellig bijpraten. 


Dus heb jij les gehad of gegeven aan de Chr. Landbouwwinterschool, AOC de Groene Welle en/of Zone.college? Meld je dan aan via https://bit.ly/3HHiJt7. Daarnaast komen we graag in contact met de oudste student van de Chr. Landbouwwinterschool. Hiervoor kan je contact opnemen met Joyce Soppe-Mittendorff via 088-2620900 (optie Hardenberg).


Graag tot 14 mei!