Afbeelding

Damclub de Vechtstreek kampioen

zo 3 april 2022 Hardenberg

Zaterdag 2 april stond de wedstrijd tegen Apeldoorn op het programma. Beide ploegen stonden met gelijke punten en bordsaldo samen op de eerste plaats, deze middag moest dus de beslissing vallen.

Na het openingswoordje van Albert Borreman kon de wedstrijd beginnen. Aan bord 5 speelde Leo Peters tegen Peter Aartsen, op de zevende zet liep zijn tegenstander in een eenvoudig zetje en Leo kwam twee schijven voor en kon eenvoudig twee uur later de partij winnen.(0-2) De tweede partij die uitkwam was die van Evert Schuttert tegen Albert Borreman, Evert liep op de 28e zet in een zetje waardoor zijn tegenstander op dam kwam en later de partij won. (2-2) Jan Meester speelde aan bord 6 tegen van Starkenburg een ‘Meesterlijke partij’ door in een klassieke partij zijn tegenstander vast te laten lopen, een offer van Starkenburg kon hem niet meer helpen en zo kon Jan de partij winnend afsluiten. (2-4). Jan Siegers speelde tegen Erik van der Haar aan bord 8 weer een goede partij en kwam door een foutje van zijn tegenstander een schijf voor, Jan kwam echter in temponood en moest een schijf terug offeren en moest daarna nog nauwkeurig spelen voor remise, dit deed Jan echter perfect. (3-5) Gerrit Draaisma speelde aan bord 4 tegen Marko Veneboer weer een hele sterke partij en kon in het middenspel een doorbraak forceren en bekwaam naar de winst laveren. (3-7) Johan v Aalderen speelde aan bord 2 tegen Dick Beking weer een oerdegelijke partij en kon na 43 zetten een goede remise noteren.( 4-8) Damclub De Vechtstreek had dus nog één puntje nodig voor de overwinning. 

Aan bord 1 speelde Andre Nijmeijer tegen de qua rating sterkste speler van Apeldoorn Jan Lammers, in een klassieke partij kwam Andre in het middenspel een schijf achter waarna de partij helaas verloren ging. (6-8) De spanning was dus helemaal weer terug. Damon winter speelde aan bord 3 tegen Fred v Amersfoort een goede partij, ze hadden nog 1 puntje nodig en nadat Damon in het eindspel een schijfje achter kwam en hij een klein beetje in tijdnood kwam was de spanning te snijden. Damon bleef echter uiterst koel en speelde bekwaam naar remise toe, de overwinning en daarmee het kampioenschap in de 2e klasse B was een feit. Na de wedstrijd werden de overwinnaars in de bloemetjes gezet, een geweldige middag met een over het hele seizoen gerekend knappe teamprestatie leverde de welverdiende promotie naar de eerste klasse op.