Afbeelding

Volwassenenzorglocatie van Ambiq verhuist naar Slagharen

do 31 maart 2022 Hardenberg

Op dinsdag 5 april gaat een volwassenenzorglocatie van Ambiq verhuizen naar de Coevorderweg 33 in Slagharen.

De locatie in Slagharen is een volwassenenzorglocatie. De bewoners, (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, hebben allemaal een specialistische (woon)omgeving nodig. Hierbij is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar om de bewoner te ondersteunen op verschillende leefgebieden (zoals wonen, dag-invulling, basiszorg, welzijn en participatie). Op het gebied van diagnostiek en behandeling bestaat een samenwerking met andere specialisten (waaronder VNN, Tactus, GGZ) om samen tot een passend zorgplan te komen voor de bewoner.

De locatie bestaat uit een woonhuis met twaalf bewoners. Daarnaast worden er appartementen gebouwd voor zes bewoners. De dagbesteding die gevestigd was op de Brugstraat, Goede Qualiteit, verhuist ook mee. De dagbesteding zal in de tweede helft van 2022 gerealiseerd zijn.

Samenwerking met de ZorgZaak

Ambiq deelt het terrein met de ZorgZaak. In Slagharen heeft de ZorgZaak een woonlocatie, Huize de Eik, waar 24-uurszorg aangeboden wordt. Om elkaar als goede buren te ondersteunen, in bijvoorbeeld dagbesteding voor de bewoners, onderhoud van het terrein en een open dag voor de mensen uit de omgeving, wordt er al samengewerkt.

Ambiq

Ambiq is de specialist in behandeling en begeleiding voor jongeren en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Ambiq is expert op het gebied van agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. De visie van Ambiq is om elk kind zo thuis mogelijk te laten opgroeien.