Parkeerplaats

zo 3 april 2022

De gemeentelijke parkeerplaats van het sportpark de Balk in Balkbrug wordt gerenoveerd en uitgebreid. De werkzaamheden worden in dit verband uitgevoerd door de stichting Accommodatie de Balk. Dat hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg afgelopen week besloten. Samen met de verkeerskundige van de gemeente is door de stichting een capaciteitsberekening gemaakt en een verbeterplan voor de parkeerplaats opgesteld. De werkzaamheden aan de parkeerplaats worden uitgevoerd in combinatie met (ver)nieuwbouw van kleedkamers en kantine. "Daardoor ontstaat er een toekomstbestendige accommodatie". aldus de gemeente. 


Lentefair

Bij het dorpshuis in Linde wordt op zaterdag 9 april 2022, van 11.00-16.00 uur, een gratis toegankelijke Lentefair gehouden. De organisatie daarvan is in handen van het Dorpshuis en Plaatselijk Belang Linde. 


Met de fair beogen de organisatoren inwoners en belangstellenden weer eens op een gezellige en ontspannen manier met elkaar in contact te brengen. Daarnaast zal de opbrengst van een aantal activiteiten afgedragen worden aan het dorpshuis omdat zij de afgelopen twee jaar een minimale omzet hebben gehad vanwege de Corona maatregelen. 

De Lentefair wordt gevormd door ruim dertig stands met een keur aan gevarieerde producten. Daarnaast kan het publiek genieten van een mini-concert door muziekverenieing DES. Dit concert begint om 13.00 uur. Verder verzorgt toneelvereniging De Kiekdeuze een aantal straattheateracts.  Een speciaal Kinderteam houdt diverse activiteiten voor kinderen zoals schminken, haantje op stok en er is een grabbelton. *De feestcommissie verzorgt diverse spellen, waaronder Rad van Fortuin, blik gooien, touwtje trekken enzovoorts. Ook is er een mini kinderboerderij aanwezig met tal van aaibare (knuffel)beestjes en de peuterspeelzaal is open voor belangstellenden. 

Te midden van al die activiteiten is er uiteraard ook aandacht voor de inwendige mens. In dit verband zijn er diverse kramen, waar allerlei soorten drankjes en diverse etenswaren verkrijgbaar zijn.