DOS'37 uit Vriezenveen speelde zaterdag tegen KHC uit Kampen.

DOS'37 laat dure punten liggen

di 5 april 2022

Voetbalvereniging DOS’37 uit Vriezenveen liet tegen de plaatselijke KHC uit Kampen, waar de weersomstandigheden grillig waren, een net zo wisselend spelbeeld zien als het weer. Door de 2-0 nederlaag zakt DOS steeds verder op de ranglijst waardoor het degradatiespook steeds nadrukkelijker in beeld verschijnt.

DOS begint in Kampen niet slecht aan de wedstrijd en er zijn in de eerste 20 minuten een aantal kansen te noteren.

In de zesde minuut zeilt een vrije trap van Martijn Olde Olthof vlak over het doel en in de twintigste minuut gaat een schot van John Fraterman net over.

Echter na 20 minuten verandert het spelbeeld en wordt KHC steeds gevaarlijker en zakt het spel van DOS naar een steeds lager niveau. KHC krijgt in deze periode dan ook een paar goede kansen, maar verzuimt te scoren.

Aan het begin van de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld en is KHC in eerste instantie de bovenliggende partij. In de 58e minuut grijpt trainer Jeroen Niks in en brengt Hidde Boers in het veld voor zwak spelende Menno Kamphuis. De wissel heeft een positief effect en DOS gaat duidelijk beter spelen, echter in de 66e minuut is het toch KHC dat de 1-0 scoort.

DOS komt deze klap niet echt weer te boven en in de 78e minuut volgt ook nog de 2-0 voor KHC. DOS is nog een keer gevaarlijk, de goed spelende Job Derksen komt mee op en in de situatie die ontstaat wordt de bal door KHC van de doellijn gehaald.

In de 89e minuut krijgt Martijn Olde Olthof nog een directe rode kaart na een te laat ingezette tackle, waar de scheidsrechter misschien ook met geel had kunnen afdoen.

De komende weken wordt het erop of eronder voor DOS. Volgende week thuis tegen hekkensluiter Hierden en in het Paasweekend tegen SVZW uit Wierden moeten er punten moeten worden gepakt om te voorkomen dat ze in degradatienood komen. Meer sportnieuws op www.detorenvantwenterand.net.