Hoe is het met de woningnood?

ma 28 maart 2022

Eind 2021 was de redactie in gesprek met Kristyne en Kim Zandbergen. Beiden op zoek naar een woning in de gemeente Hardenberg.


Kim woont samen met haar vriend Joey de Graag in Bergentheim. Ze verwachten het eerste kindje in maart. Zij woonden in een seniorenwoning aan de Kerkweg in Bergentheim. Zij willen graag een huis huren. Maar huurwoningen zijn er te weinig in Hardenberg. Op het aanbod van één huurhuis reageren soms 300 mensen. Ook staan ze open voor woningruil. Kristyna woont samen met Marco en hun twee zonen aan de Klaproos in de wijk Baalderveld. Zij wonen in een hoekwoning van ongeveer 95 vierkante meten en willen graag groter wonen. Zij zijn sinds 2017 op zoek naar een koophuis. In het jaar 2020 zijn ze echt begonnen met zoeken van een koopwoning. Naast een koopwoning wilden zij ook wel een andere huurwoning. Als ze maar weg konden van de Klaproos.

Ondertussen is er een half jaar verstreken na publicatie van het nieuwsartikel. Kim laat het volgende weten: “Ondertussen ben ik vorige week bevallen van een dochter. Maar helaas hebben wij nog steeds geen woning. We blijven actief overal op reageren, maar zonder resultaat”.

Kristyna heeft inmiddels een huurwoning in aanbouw weten te bemachtigen. “We moeten hier alleen Hardenberg voor verlaten, maar het is niet anders. We hadden liever een eigen woning gehad maar dan moeten we gewoon wachten tot de volgende recessie”.