Artikelen in deze editie

Een 'peer' voor leeftijdgenoten

Door de onzekerheid rondom de coronamaatregelen heeft carnavalsvereniging de Turftrappers in Slagharen besloten om dit jaar tijdens het reguliere carnavalsweekend geen groots carnaval te vieren. Wel is er een mooi alternatief programma opgezet.

Verbindend vieren is het thema van een muzikale avond die woensdag 2 maart in de Boomhofkerk van Gramsbergen wordt gehouden. Spreker is theoloog/muzikant Kees van Setten. De aanvang is20.00 uur. Kerk gaat open om 19.45 uur.

Een 'peer' voor leeftijdgenoten

De Toren laat wens in vervulling gaan

Het Stedelijk Museum in Coevorden organiseert speciaal voor kinderen interactieve rondleidingen in het kasteel van Coevorden. In het kader van de voorjaarsvakantie organiseert het museum deze activiteit. De rondleidingen vinden plaats op zondag 27 februari 2022.

Na 26 jaar neemt Gerdien klein Horsman (eigenaresse van Het Schaartje), B Yourself over van Marja.

Topo

Het echtpaar Rikus van de Vegte en Wemie van der Heide vierde op vrijdag 18 februari het 60-jarig huwelijksjubileum. Wethouder Bongers bracht namens de gemeente Ommen een bezoek aan het bruidspaar.

Donderdag 17 februari vierde Lidy Tuin haar veertig jarig jubileum in het onderwijs. Dit werd gevierd alle kinderen van 'De Wegwijzer' in Schuinesloot.

Kom vogels kijken

Heeft u hulp nodig bij uw geldzaken en uw administratie? Dan kunnen de vrijwilligers van Humanitas u weer op weg helpen. Hoe werkt het? Je meldt je aan bij Humanitas afdeling Ommen-Hardenberg.

Zaterdag 5 maart vindt in natuuractiviteitencentrum De Koppel een entmiddag plaats voor mensen die van hun geliefde oude fruitboom een nieuwe afstammeling willen hebben

Het Belastingteam van Raad en Recht biedt gratis hulp aan inwoners van de gemeenten Ommen en Hardenberg en is bedoeld voor particulieren met een bruto-jaarinkomen en een vermogen (spaargeld) tot 25.000 euro per jaar.(per huishouden)

Nieuwe bewegwijzering

Radiobingo weer terug

De CDA-fractie in de gemeente Hardenberg heeft onlangs aan het college van B en W van de gemeente Hardenberg laten weten dat zij zich zorgen maken over de evenementenbranche en gevraagd om garant te staan voor de organisatoren.

SHP en SCSH gaan samen verder

Vanaf vrijdag even droog met meer zon

Stippen op de Horzion

Marine contact in het VOC-Vechtdal

Op zondag 15 mei treden Dick van Altena en Marcel Smulders op in’t Haarschut in Kloosterhaar. Het optreden begint om 14.30 uur, de zaal is open vanaf 13.45 uur.

Storm Eunice slaat hard toe

In samenwerking met het jongerenwerk van De Stuw, Vechtdal Wonen en het VSB Fonds wordt binnenkort in de Vogelbuurt in Dedemsvaart het project: 'Ik en mijn droom' opgestart.

Bij een ongeval op de Schuttevaer in Dedemsvaart is vorige week een automobilist gewondgeraakt.

Carnavalswinkel 't Kloetje van carnavalsvereniging De Venekloeten uit Dedemsvaart, dat vrijwel elk jaar vanuit een andere locatie werkt, is dit jaar gevestigd in Lokaal 12 achterin The Read Shop aan de Julianastraat in Dedemsvaart.

Dat het evenement Paard Balkbrug van 1 tot en met 6 maart 2022 plaatsvindt stond al vast. Maar door de versoepelingen van de Corona maatregelen, die per 25 februari 2022 ingaan kan het evenement plaatsvinden zoals het voorgaande jaren ook georganiseerd is.

Een aantal weken geleden riep de organisatie van Hapjes Dag zijn Facebookvolgers op om mede te bepalen welke regionale talenten op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni 2022 een podiumplek verdienen tijdens de tweede editie van het Foodtruckfestival in Dedemsvaart.

De redactie van weekblad De Toren is in gesprek met Gijs Schuurman (72) en Hanneke Schuurman (24), vader en dochter, beiden nauw betrokken bij de politieke partij 50 Plus in Hardenberg.

Oud papier inzameling

Zaterdag 5 maart kunt u genieten van prachtige koraalbewerkingen tijdens het orgelconcert van Evert van Veen. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Willen Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld

Klaverjassen en jokeren

Bijeenkomst over eenzaamheid

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit voorjaar 16 gratis online trainingen gegeven.

Eerstejaarsstudenten Onderwijsassistent en Maatschappelijke Zorg van Alfa-college Hardenberg organiseren verschillende activiteiten speciaal voor Internationale Vrouwendag.

Zaterdag 19 februari is in Slagharen het Henk Bemboomplein onthuld.

Het Ommer Mannenkoor (OMK) houdt van maandag 28 februari tot en met zaterdag 5 maart een potgrondactie. Met inachtneming van de mogelijk nog geldende coronamaatregelen. Daarom het verzoek om met gepast geld te betalen.

Op donderdag 17 februari waren er bij sjoelvereniging Dedemsvaart eo onderlinge wedstrijden.

Koersbal

Voetbal

Sjoelen

Sjoeluitslagen De Krim

Tweede prijs voor Pascal

Oldemeijercross

Op zaterdag 19 februari ontving vv Bruchterveld tegenstander SVVN uit Nijverdal op de Noppenweide. Op de ranglijst hadden de gasten vooraf 1 punt meer dan de Tricolores.

Ook leren schaatsen als Ireen Wüst, Irene Schouten, Kjelt Nuis, Suzanne Schulting of eén van onze andere Nederlandse topschaatsers? Veel van de topschaatsers hebben zomers kilometers gemaakt op diverse skeelerbanen.