Donderdag was de aftrap van het project, een samenwerking tussen het Alfa College en het vluchtelingenwerk.
Donderdag was de aftrap van het project, een samenwerking tussen het Alfa College en het vluchtelingenwerk.

Eerstejaarsstudenten Onderwijsassistent en Maatschappelijke Zorg van Alfa-college Hardenberg organiseren verschillende activiteiten speciaal voor Internationale Vrouwendag.

di 22 februari 2022

In de tweede week van maart worden er in de gemeente Hardenberg allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar is de Kracht van Verandering. De studenten werken in dit project samen met vrijwilligers van Vluchtelingenwerk, die een aanvraag indienden bij Vechtdal Projecten via het projectbureau van het Alfa-college. Zo gaan eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4, samen met 22 vrouwen van diverse culturele achtergronden tien weken aan de slag voor het maken van een tentoonstelling. Het project staat in het teken van kennismaking met elkaar en de tentoonstelling wordt gemaakt ter ere van Internationale Vrouwendag. De studenten en de vrouwen gaan in de komende weken een onderwerp kiezen dat ze samen in beeld gaan brengen. Iedere donderdagmorgen worden de vrouwen door de studenten ontvangen op het Alfa-college. De vrouwen kunnen kinderen die nog niet op de basisschool zitten meenemen en die worden opgevangen door de studenten van de opleiding Pedagogisch Werk, die allerlei leuke activiteiten met de kinderen gaan doen.

Op donderdag 17 februari was de aftrap van het project en volgens Gineke Peltjes van Vluchtelingenwerk had ze enthousiaste eerste reacties van de deelnemende vrouwen ontvangen. In de week van Internationale Vrouwendag (8 maart) zal het resultaat in het LOC+ te bewonderen zijn. Eerstejaarsstudenten van de opleiding Onderwijsassistent zullen op woensdag 9 maart een gezellige activiteitenmiddag voor kinderen organiseren in bibliotheek Hardenberg. Het thema sluit aan bij het thema van vrouwendag: ‘Waar ligt jouw Kracht?' Kinderen kunnen deze middag verschillende leuke activiteiten doen, die door de studenten zijn bedacht. Onder andere iets met muziek, knutselen en lekker actief bezig zijn. De middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Opgeven vóór 7 maart bij janny.vandenbroek@bibliotheekhardenberg.nl.