Video

Lidy Tuin viert veertig jarig jubileum

do 17 februari 2022 Hardenberg

Donderdag 17 februari vierde Lidy Tuin haar veertig jarig jubileum in het onderwijs. Op 4 januari 1982 kwam Lidy Tuin bij ‘Vereniging tot stichting en instandhouding van scholen met de bijbel in Slagharen en omstreken’ werken.

Als jonge kleuterjuf startte ze in de Boshut een houten gebouw naast de lagere school. En in 1985 was daar de geboorte van de basisschool en kwam Lidy met haar kleuterklas in het grote gebouw terecht. De school heet vanaf dan ‘de Wegwijzer’ te Schuinesloot. Lidy was op dat moment de enige vrouw in een klein mannenteam. Hoe anders is dat nu! In 1995 ging de toenmalige directeur Hein Hilberdink met wisselwerk en werd Lidy gevraagd tijdelijk de honeurs als directeur waar te nemen.

In schooljaar 2003/2004 werd zij de nieuwe directeur na de pensionering van meester Hilberdink. Er is in de jaren daarna van alles gebeurd op school. Zo vierde de school in 2015 haar 100-jarig bestaan en werd er in 2019 een heel nieuw gebouw in gebruik genomen. Naast de ‘directeurspet’ had Lidy toen ook regelmatig haar roze werkhelm op. En nu werkt ze dus al 40 jaar op deze leuke dorpsschool in Schuinesloot.

Dit is gevierd met alle kinderen van de school met een themafeest over reizen. De juf werd onthaald onder een boog van knapzakken door kinderen die er als wereldburgers uitzagen van diverse pluimage . Met daarnaast haar als vliegpersoneel verkleedde collega’s kon de reis door de feestdag beginnen. En een feestdag werd het. De hele dag werd in verschillende workshops naar het hoogtepunt van de dag toegewerkt; een voorstelling voor de jubilerende juf. Het was een superleuke dag voor de hele school. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding