Else Nobel
Else Nobel S. Morsink/G. van der Wijk

Vrouwen van Nu Dedemsvaart laten zich verrassen

wo 17 april 2024 Nieuws Ingezonden

Vrouwen van Nu Dedemsvaart hebben zich laten verrassen.

Het is gebruikelijk dat 1 van de 9 afdelingsavonden van Vrouwen van Nu Dedemsvaart georganiseerd wordt door een wijk. De Dedemsvaartse Vrouwen van Nu hebben 120 leden die zijn verdeeld in 11 wijken met elk een contactdame die het aanspreekpunt is voor de leden in haar wijk.

16 april is het zo ver en de wijk van Korrie Eendhuizen is aan de beurt om de avond te verzorgen. Tot het laatst blijft geheim wat ze geregeld hebben.  Hoe je ook probeert iets te achterhalen, ze laten echt niets los. Het bestuur hoeft deze avond niets te doen, behalve koffie en thee schenken. De vrouwen uit de wijk vormen het eendagsbestuur.

Else Nobel is vanavond uitgenodigd en haar lezing heet: “Over sprookjes gesproken”.  Ze gaat  de 74 aanwezige vrouwen vertellen over de geschiedenis van de sprookjes en hoe er in de loop der tijden mee is omgegaan. De stijl van sprookjes is altijd heel eenvoudig, met simpele taal en korte zinnen. Het begint vaak met: Er was eens. Er is een verschil tussen een volkssprookje en een cultuursprookje. Volkssprookjes zijn eeuwenoude vertellingen die steeds aan elkaar werden doorverteld.  Voorbeeld daarvan zijn de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Die hebben ze niet zelf bedacht maar verzameld en opgeschreven.  Dan is er nog het cultuursprookje die door een schrijver bedacht en geschreven zijn.  Hans Christiaan Andersen, die in Odense (Denemarken) geboren  is, is hier een voorbeeld van.

Zoals gezegd, er zijn 9 afdelingsavonden die door het bestuur van Vrouwen van Nu Dedemsvaart worden georganiseerd. Daarnaast zijn er 2 thema-ochtenden en zijn er diverse interessegroepen die activiteiten organiseren.

Ook es een avond bijwonen? Dat kan. Kijk op onze website voor de agenda: www.vrouwenvannu.nl/dedemsvaart.

Afbeelding
Dodenherdenking met stille tocht Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 3 uur geleden
dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 20 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voorzitter Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 21 uur geleden