Afbeelding

Dodenherdenking met stille tocht

di 30 april 2024 Hardenberg

Om de bevrijding van Nederland te gedenken wordt op 4 mei de jaarlijkse Dodenherdenking in Mariënberg gehouden vanaf 19.30 uur. Vanaf dat tijdstip wordt er voor een stille tocht verzameld op de hoek Nieuweweg/ Stationsweg ter hoogte van de pastorie van de NGK Ontmoetingskerk. Daarna zal, voorafgaand aan de stille tocht, om 19.35 uur een krans gelegd worden bij het ‘NS monument’ waarna om 19.40 uur de stille tocht vertrekt richting het monument aan de Nieuweweg. 

Na het welkomstwoord zal een aantal liederen worden gespeeld door leden van de Broederband. Om 19.58 uur volgt het taptoesignaal met aansluitend om 20.00 uur twee minuten stilte. Vervolgens speelt de Broederband twee coupletten van het Wilhelmus. Daarna worden er kransen/bloemen gelegd door respectievelijk kinderen van groep 7/8 van de GBS de Regenboog en van PCBS De Hoekstee, de gemeenten Hardenberg en Ommen en het 4 mei comité. Aansluitend is er voor een ieder die wil gelegenheid om bloemen te leggen. Na de kranslegging volgt een korte bijdrage van de Broederband. Met als afsluiting van de plechtigheid een gedicht dat voorgedragen wordt door leerlingen van de GBS de Regenboog. 

Het organiserende 4 mei Comité verzoekt een ieder deze dag, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang, de vlag halfstok te laten hangen. “Op 5 mei, Bevrijdingsdag, mogen we deze dan feestelijk en voluit laten wapperen.”

Enkele dames van LOVA die afgelopen weekend in actie kwamen
Springsters LOVA geplaatst voor NK individueel 2024 Hardenberg Ingezonden 4 minuten geleden
Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 21 uur geleden