Koesafari
Koesafari Greetje van der Wijk

Vrouwen van Nu Dedemsvaart zoeken nieuwe leden

do 12 oktober 2023 Nieuws Ingezonden

Op de afdelingsavond van woensdagavond 11 oktober is voormalig huisarts Dick ten Hoopen te gast bij Vrouwen van Nu in Dedemsvaart.  Hij is in 1971 begonnen als huisarts in Zuidwolde. Hij is geboren in Neede in de Achterhoek en in zijn milieu was het niet gebruikelijk dat kinderen gingen studeren. Meestal kwamen ze in een van de textielfabrieken terecht. Maar Dick kon goed leren en op voorspraak van zijn schoolmeester mocht hij naar de HBS. Hij vatte het plan op om te gaan leren voor huisarts. En dat is, na veel hobbels te hebben moeten nemen, gelukt. Tot 1994 heeft hij de praktijk in Zuidwolde gehad. Daarna stortte hij zich op het schrijven in het dialect..  Verhalen die gebaseerd zijn op wat hij meemaakte als huisarts waarbij het hem dan vooral ging om de mensen die hij tegen kwam. Zo wordt de avond gevuld met grappige anekdotes en leest de heer Ten Hoopen na de pauze voor uit eigen werk. Hij eindigt met een gedicht voor z’n eerste kleinkind dat met zijn ouders in Almere woont. Dit gedicht heeft hij in het Nederlands geschreven. De rest van de avond praatte hij in dialect, een beetje Drents en een beetje meer Achterhoeks. Ook heeft hij een boek geschreven in dialect: Goat zitten en vertel.

Er waren 75 vrouwen aanwezig deze avond.

De afdeling Dedemsvaart heeft rond de 120 leden en organiseert 9 afdelingsavonden en 2 thema-ochtenden per jaar. 

Wij hebben een wandelclub, fietsclub, tuinclub, leeskring, reis- en cultuurcommissie, agrarische commissie, interessante lezingen, gezellige avonden. Afgelopen zomer heeft de reis-en cultuurcommissie een uitstapje geregeld naar Erve Vechtdal voor de koesafari. Er is een zomerstop in de maanden juni, juli en augustus maar de activiteiten van een aantal interessegroepen gaan gewoon door. 

U bent van harte welkom om een avond bij te wonen als gast. Dit mag twee keer, daarna wordt gevraagd of u lid wilt worden. Besluit u lid te worden, wat wij van ganser harte hopen, dan gaat vanaf dat moment het lidmaatschap in.

De contributie voor 2024 bedraagt € 65,--

De avonden beginnen om 19.45 uur in MFC De Baron, Julianastraat 54 in Dedemsvaart

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Voorzitter/secretaris: Greetje van der Wijk/Harma Groenewold

                            e-mail: voorzitter.dedemsvaart@vvnov.nl/secretaris.dedemsvaart@vvnov.nl

                             Kijk ook eens op onze website:

                        www.vrouwenvannu.nl/dedemsvaart

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 15 uur geleden