Afbeelding
G. van der Wijk

Ria Westerhuis en Dorothee Spijker bij Vrouwen van Nu Dedemsvaart in de dialectmaand

vr 22 maart 2024 Hardenberg Ingezonden

Deze maand is dialectmaand en in het kader daarvan komen Ria Westerhuis en Dorothee Spijker op de afdelingsavond van Vrouwen van Nu Dedemsvaart. Ria draagt gedichten en verhalen voor, enkele in het Nederlands, de meeste in “de streektaal van de Reest”, zoals de in Oud Avereest geborene vertelt. Ze draagt ook een gedicht voor in het mysterieuze eRWeens, een door haarzelf bedachte taal. 

Dorothee, in Slagharen geboren, heeft lange tijd in Dedemsvaart gewoond, nu woonachtig in Hellendoorn, begeleidt zichzelf op de gitaar. Ze is herstellende van een longontsteking en kan de hoge tonen even niet halen. Desondanks zingt ze prachtig. Een door haarzelf geschreven liedje over haar 5 jaar geleden overleden man is ontroerend. Ze vertelt dat ze het idee heeft dat haar man nog op haar neerkijkt, waar ze steun aan heeft. Het dialect waar Dorothee in zingt noemt ze zelf Twallands, een mengeling van het Twents en het Sallands.

Naast de afdelingsavonden (9 per jaar) en 2 thema-ochtenden zijn er commissies en interessegroepen die zorgen voor diverse, soms wekelijkse activiteiten. De 120 leden van Vrouwen van Nu Dedemsvaart zijn verdeeld in 11 wijken met een contactdame. Het is traditie dat 1x per jaar een afdelingsavond verzorgd wordt door een wijk. Volgende maand op dinsdag 16 april is zo’n avond. Het is altijd een verrassing wat er dan op het programma staat. Tot op de avond zelf is dat geheim. We laten ons dus verrassen.

Op donderdag 25 april is er een thema-ochtend met als onderwerp slachtofferhulp.

Nieuwsgierig geworden en ook eens een avond bijwonen van Vrouwen van Nu Dedemsvaart? Welkom. Kijk op onze website: www.vrouwenvannu.nl/dedemsvaart. Daar vindt u alle informatie. 

Afbeelding
Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 18 uur geleden