Afbeelding
Gert Stegeman

Succesvol verkeersexamen voor basisschoolleerlingen in Gemeente Hardenberg

do 11 april 2024 Hardenberg

In de Gemeente Hardenberg hebben ongeveer 650 basisschoolleerlingen met trots en zelfverzekerdheid deelgenomen aan het jaarlijkse verkeersexamen!

Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, lieten op 9 en 11 april in de praktijk zien wat ze hebben geleerd. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen werd zorgvuldig uitgezet door Hardenberg en Dedemsvaart en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens dit examen beoordeelden controleposten de kinderen op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang, voorsorteren en het aangeven van richting.

Voor het examen kregen de fietsen een snelle check, helaas niet geheel overbodig. Het nieuws over het uitsluiten van fatbikes was wél goed overgekomen, deze hebben we gelukkig niet gezien!

De resultaten van het verkeersexamen waren voor veel scholen buitengewoon positief, waarbij een groot aantal leerlingen slaagde met uitstekende scores.

Een geslaagde dag, zeker voor projectleider Joke Hutten – Slot die dit jaar afscheid nam in haar functie voor het VVN Verkeersexamen. “Na 12 examens te mogen organiseren, vind ik dat er weer nieuwe wind moet waaien. Het organiseren van het verkeersexamen vergt ieder jaar veel tijd en aandacht. We werken ieder jaar hard om zoveel mogelijk kinderen op een veilige manier te laten deelnemen aan het verkeersexamen.” Ook het contact met scholen en ouders gaat moeizamer. “Een vervelende trend, want de inzet van ouders en scholen is cruciaal om kinderen voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer.” VVN Hardenberg hoopt de projecten voort te zetten en is altijd op zoek naar extra vrijwilligers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Alzheimer café Coevorden Coevorden 20 minuten geleden
Een aantal vechters van Fightday 4
FightDay 4: Waar Strijders Samenkomen voor Glorie. Nieuws Ingezonden 48 minuten geleden
Afbeelding
Dodenherdenking met stille tocht Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 6 uur geleden
dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 23 uur geleden