Afbeelding

Alzheimer café Coevorden

di 30 april 2024 Coevorden

Woensdag 8 mei staat de deur van het Alzheimer café Coevorden, in de Hoeksteen, Rabenhauptstraat 1 te Coevorden weer voor u open. Het thema is deze keer: Positieve Gezondheid. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar. Het programma duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Positieve Gezondheid is een brede benadering van gezondheid, waarbij gezondheid omschreven wordt als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Met andere woorden: Kun je je aanpassen als iets in je leven daarom vraagt? Kun je veerkrachtig omgaan met de uitdagingen van het leven? En kun je dan ondanks de ingewikkeldheden of lastige omstandigheden betekenisvolle stappen blijven zetten?

Monica Boer wijkverpleegkundige bij de Tangenborgh zal deze avond een presentatie verzorgen, en u meer vertellen over Positieve Gezondheid, waar het accent niet ligt op ziekte, maar op mensen zelf en op hun veerkracht, en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Het Alzheimer café is een veilige en laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Het Alzheimer café Coevorden vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand, behalve in juli en augustus in verband met vakanties.

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 18 uur geleden