Afbeelding

Casemanagement bij dementie

ma 1 april 2024 Coevorden

Woensdag 10 april organiseert het Alzheimer café weer een bijeenkomst in de Hoeksteen, Rabenhauptstraat 1, te Coevorden.

Het thema van deze avond is: Casemanagement bij dementie.

Deze avond vertellen Ageeth Hiemstra en Karlijn IJken casemanagers bij Thuiszorg Icare over hun werk en ervaringen in de dementiezorg. Dementie is een zeer ingrijpende ziekte. Niet alleen voor diegene zelf, maar ook voor alle betrokkenen. Veel partners en kinderen ondersteunen hun partner of ouder intensief. Dit kan zwaar en moeilijk zijn, hier kan een case manager dementie bij helpen.

Afhankelijk van wat u wilt of nodig heeft, adviseert de casemanager u over: De gevolgen van de ziekte; Hoe u hiermee om kunt gaan; De mogelijkheden aan hulp en zorg binnen de thuissituatie.

De casemanager is iemand die u begeleidt, die er voor u is, deskundig is en die zorg kan regelen. Uw wensen en behoeften staan hierin centraal.

Het Alzheimer café is een veilige en laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden

Het Alzheimer café Coevorden vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar. Het programma duurt tot ongeveer tot 21. 00 uur.

Afbeelding
Jongeren uit Den Ham helpen Armenië Twenterand 10 uur geleden
Grens Heuvelen Classic op 8 juni
Toerclub H.W.V organiseert toertocht op 8 juni Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
"Een uitvaart moet vooral een waardevolle herinnering creëren" Partnerbijdrage 11 uur geleden
Afbeelding
Kerkdiensten van 9 en 12 mei Kerk 11 uur geleden
Afbeelding
Medische diensten van Hemelvaartsdag 9 mei en 11 en 12 mei Medisch 12 uur geleden