Afbeelding

Alzheimer café in teken van ‘de kracht van muziek’

vr 9 februari 2024 Coevorden

‘De kracht van muziek bij dementie’ Dat is het thema van het Alzheimer Café dat op woensdag 14 februari aan de Rabenhauptstraat 1 in Coevorden wordt gehouden. Muziek therapeut Robin Keus geeft uitleg daarover. Hij is gespecialiseerd op het gebied van neurologische aandoeningen, waaronder dementie. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Vanaf 19.00 uur is er ontvangst met koffie of thee. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Mensen met dementie ervaren problemen bij het denken en begrijpen. Het voelen blijft bestaan en het muzikale brein blijft lang in stand. Hierdoor is muziek een geschikt middel om bij deze doelgroep muziek therapeutisch in te zetten. Muziek heeft een effect op emoties en stemming en kan een bepaald gevoel oproepen. Dit kunnen dierbare herinneringen zijn aan een lied of aan bepaalde instrumenten. Door een actieve deelname kunnen er verschillende vaardigheden geoefend worden, zoals spraak, motoriek en geheugen en kan het emoties de ruimte geven.

Het Alzheimer café is een veilige, laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden.

Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 4 uur geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 9 uur geleden