Afbeelding

Psycholoog spreekt tijdens Alzheimer café

vr 8 maart 2024 Coevorden

In de Hoeksteen aan de Rabbenhauptstraat 1 in Coevorden wordt op woensdag 13 maart Alzheimer Café gehouden.  Het thema van deze avond is: Onbegrepen of veranderd gedrag als symptoom van dementie. Aanvang 19.30 uur. 

Iemand met dementie is vaak emotioneler, maar kan ook ongeremder zijn en dingen doen die hij of zij voorheen nooit zou doen.Het is soms moeilijk en lastig om gedragsveranderingen te herkennen, omdat ze vaak geleidelijk aan ontstaan. Psycholoog Maria Monsuur werkzaam bij zorggroep Treant zal deze avond uitleg geven over het ontstaan van deze veranderingenen waar je op moet letten.

Het Alzheimer café is een veilige en laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maaar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden.Bovendien biedt het Alzheimer café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Het Alzheimer café Coevorden vindt plaats op elke 2e woensdag van de maand. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar. Het programma duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Afbeelding
Old Stars gaan voor Twents kampioenschap Twenterand 1 uur geleden
Dirk en Jannie Drogt-Waterham kijken terug op een druk bezet leven en genieten nu volop van hun vrije tijd. (Foto: G. Brokelman).
Gouden paar geniet van elke nieuwe dag Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zorgmedewerkers lopen met inwoners naar finish van de City-Run Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
VRIJHEID Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
31 mei Mannenzang in de Höftekerk voor Kika Hardenberg Ingezonden 2 uur geleden