Afbeelding
KV Juventa

Doek valt voor Juventa 1

wo 22 maart 2023 Hardenberg

Zaterdag 18 maart was een bepalende dag in de competitie van Juventa. Bij verlies was het echt over en uit voor de Hardenbergers in de Overgangsklasse. In de thuiswedstrijd waren de druiven zuur. Een lange voorsprong werd weggegeven die wedstrijd. Wel wist het een punt te behalen die wedstrijd. Nu de revanche in De Wijk, waarbij scheidsrechters Spenkelink en Munneke. 

De eerste aanval scoorde de thuisploeg direct met een knap afstandsschot. Over en weer werd gescoord tot een stand van 7-6 in het voordeel van de ZKC’ers. Net voor rust leek er gerust te gaan worden met een voorsprong van vier doelpunten, maar de geel-zwarten deden, via 10-6, wat terug. De ruststand werd 11-9. Ten opzichte van de eerste wedstrijd vertoonde het spelbeeld een groot verschil. ZKC speelde met meer pressie die resulteerde in meer passfouten bij Juventa. Ook werd er te weinig gebruik gemaakt van de hoge druk. 

Het begin van de tweede helft werd er nog redelijk aangehaakt, maar na het missen van twee strafworpen op 12-10 werd de wedstrijd volledig overgenomen door ZKC. Het liep snel uit naar 18-10. Juventa had de grootste moeite met het vinden van de korf. Zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Vanaf 18-10 mocht Juventa nog drie keer scoren. De thuisploeg deed dat twee maal en zo was de eindstand 20-13. 

En daarmee is het doek definitief gevallen. Juventa 1 speelt volgend jaar in de zaal in de 1e klasse. 

Het tweede deelde mee in de malaise. Het kampioenschap is wat verder van huis. Het verloor van NKC 4 met 15-14. Daarmee ligt het heft in de handen van directe concurrent Amicitia. De beslissingen in deze competitie laten dus nog even op zich wachten. 

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 6 uur geleden