Archief KV Juventa

Juventa maatje te klein voor koploper NKC’51

ma 13 februari 2023 Hardenberg

Zaterdag 11 februari stond de uitwedstrijd tegen koploper NKC’51 uit Nijverdal op het programma. Juventa wacht nog steeds op haar eerste overwinning in deze overgangsklasse. De thuisploeg staat ongeslagen bovenaan met tot nu toe één verliespunt. Joost van der Noordaa speelde, zijn tweede basisplaats dit seizoen.

NKC liet zien waarom het bovenaan stond door snel afstand te nemen van de Hardenbergers. Het nam een 7-1 voorsprong. De goals vielen in het begin makkelijk. Juventa kon na een 11-2 tussenstand en een genomen time-out eindelijk iets terugdoen. Via 13-6 werd een ruststand van 16-7 bereikt. In de rust werd vooral de nadruk gelegd op het spel wat werd vertoond tussen de standen 11-2 en 13-6.

Het feit was wel dat in de tweede helft hetzelfde beeld naar voren kwam. NKC dat in de beginfase de scorende hand had. Juventa dat daarna iets terugdeed. Zo tikte de klok langzaam maar zeker weg naar het eind. Eindstand was dan ook een overtuigende 31-13 overwinning. De Nijverdallers lieten zien de enige ploeg in deze competitie te zijn die aanspraak maakt op de titel.

Juventa moet zich de komende week opmaken voor de uitwedstrijd tegen Ritola, een tegenstander waar in de vorige wedstrijd meer leek te halen. Het speelt om 20.35 uit in Zuidlaren.

Het contrast in resultaten met het tweede team van Juventa is groot. Zij verdedigden haar koploperspositie en deed goede zaken door in Delden een belangrijke 13-17 overwinning te boeken op Zwart-Wit. Daarmee zit de ploeg nog volop in de race voor het kampioenschap. Zaterdag wacht Oranje-Zwart 2 in Zwolle om 18.00.