De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.

Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet

vr 26 april 2024 Hardenberg

Op de laatste werkdag voor Koningsdag regent het elk jaar lintjes. In Hardenberg regende het flink: 16 inwoners kregen vrijdag 26 april  een Koninklijke onderscheiding. Zij zetten zich langere tijd vrijwillig in voor de samenleving. 

Burgemeester Maarten Offinga reikte de 16 onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater De Voorveghter. De burgemeester vertelde hen in een persoonlijke toespraak hoe zeer hun bijdrage aan de samenleving wordt gewaardeerd. Voor hun inzet werden dit jaar 5 dames en 11 heren benoemd. Van hen werden er 13 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ging naar drie inwoners.

Klari Baarslag – Hardenberg | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Baarslag zet zich sinds 2009 in voor het Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Zij schouwt gebouwen. En is de aanjager van het scholenproject, dat basisschoolleerlingen laat ervaren hoe het is om te leven met een beperking. Vanuit het Platform had mevrouw zitting in de Participatieraad. Mevrouw Baarslag ondersteunt als gastdame de patiënten van het Saxenburgh Medisch Centrum.

Henk Meijerink – Hardenberg | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Meijerink (partner van mevrouw Baarslag) is sinds 2009 gemiddeld 2 dagen per week actief voor het Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Hij schouwt gebouwen, locaties en omgevingen op toegankelijkheid. De heer Meijerink is daarnaast actief met andere vrijwilligers in het onderhoud van de vele bossen die Hardenberg rijk is. Dat doet hij eens per week.

Derk Bouwhuis – Mariënberg | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bouwhuis was jarenlang vrijwillig actief voor kerk en samenleving. Hij was diaken van de gereformeerde kerk vrijgemaakt Mariënberg. Ook coördineerde hij verbouwingen en het onderhoud aan de kerkelijke gebouwen. En kluste zelf mee. De heer Bouwhuis was penningmeester van mannenkoor ’t Vechtdal. Ook organiseerde hij reizen naar Oekraïne en zette daarvoor acties op touw. Hij was ook een aantal jaren chauffeur van de buurtbus.

Wicher Dam – Hardenberg | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Dam is al ruim 40 jaar ouderling en zette de kerkelijke administratie op. Ook is hij actief lid van de Historische Vereniging Hardenberg. Hij is beheerder van de studiezaal en vergaderruimtes. En voerde een enorme hoeveel genealogische gegevens van inwoners in de computer in. De heer Dam is een vraagbaak voor iedereen die met stamboomonderzoek bezig is.

Freddie Ekkel – Kloosterhaar | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Ekkel verzamelt al meer dan 40 jaar alles over de geschiedenis van Kloosterhaar. Dat resulteerde in museum Kloosterhaar – Balderhaar. De heer Ekkel is voorzitter van de beheersstichting van dit museum. Ook voor de jaarlijkse Dodenherdenking zet hij zich in. De heer Ekkel is betrokken bij de aanleg van fiets- en wandelgebieden rond Kloosterhaar. En is medeorganisator van de jaarlijkse Haere Wandeltocht van Gewoon Gezond Kloosterhaar.

Roelof Kuiperij – Hardenberg | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Kuiperij is hulpdirigent, -koormeester en -organist bij het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor (HCM). Ook nam hij het initiatief tot een rommelmarkt om geld in te zamelen voor het koor. Die rommelmarkt groeide uit tot een kringloopwinkel. De heer Kuiperij is ook bij HHC Hardenberg als vrijwilliger bestuurlijk actief. Hij richtte de Kleppersjoelers op en was jarenlang voorzitter. Hij is hulpkoster bij de Hessenweg Kerk in Heemse. En begeleidt kerkdiensten bij instellingen van de Saxenburg Groep op het orgel of als dirigent.

Henny Leijrik – Schuinesloot | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Leijrik was 10 jaar voorzitter van Plaatselijk Belang Slagharen. Hij nam het initiatief voor het jaarlijkse zomerfeest. En zette ook de kerstmarkt op poten. Ook maakte hij zich hard voor een rondweg om Slagharen. De heer Leijrik is voorzitter van TRS Boeren. En organiseert samen met anderen de Trekkertrek & Rommelcross in Schuinesloot. Een tweedaags evenement voor (tien)duizenden bezoekers. Ook is hij medeorganisator van TRS Wandeltochten en oldtimer-, trekker-, auto- en brommertoertochten.

Diny Mulder-Wenker – Slagharen | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Mulder schenkt al bijna 40 jaar wekelijks koffie voor de ouderen in De Praam in Slagharen. Voor De Zonnebloem bezoekt ze 9 gasten. En begeleidt hen bij activiteiten als de toneelmiddag en boottocht. Mevrouw Mulder schenkt koffie bij de koffietafels van de katholieke kerk in Slagharen. Ook is zij wekelijks actief bij de Buurtkamer.

Dick Olde – Dedemsvaart | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Olde was ouderling in de gereformeerde kerk in Dedemsvaart. Ook verzorgt hij samen met anderen de tuinen rond het kerkgebouw. Hij helpt ouderen die dat zelf niet meer kunnen bij het onderhouden van hun tuin. En brengt vanuit Van Dedem Marke twee dagen per week maaltijden bij kwetsbare ouderen. De heer Olde ruimt ook huizen leeg van bijvoorbeeld mensen die naar een zorginstelling gaan. En zet zich in voor de Fancy Fair van de kerk.

Geert Olthof – Bergentheim | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Olthof was voorzitter van de Christelijke kleuterschool en bestuurslid van de Ds.Koningsbergerschool in Bergentheim. Ook was hij ouderling bij de gereformeerde kerk. Hij was ook voorzitter van de kerkraad en speelde als voorzitter van de commissie ‘herinrichting Oosterkerk’ een belangrijke rol in de fusie tussen de 2 kerken in Bergentheim.

Ina Olthof-Jurjens – Bergentheim | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Olthof (partner van mijnheer Olthof) was op verschillende manieren actief als vrijwilliger bij de gereformeerde kerk in Bergentheim. Ze was voorzitter van de liturgische werkgroep, lid van de Commissie van Beheer en scriba van de kerkenraad. Ook verzorgt zij de preekvoorzieningen. Mevrouw Olthof begeleidde de activiteiten rond het afscheid van de Westerkerk en zorgde voor een herinneringsboek.

Margreet Schutte-Benjamins – Sibculo | Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Schutte is al 15 jaar vrijwillig verbonden aan de Wensambulance Oost-Nederland (voorheen Stichting Twentse Wensambulance). Zij stuurt de vrijwilligers aan, werft sponsoren, verzorgt de website, coördineert de wensaanvragen en is chauffeur op de wensambulance. Ook is mevrouw Schutte al jarenlang begeleider van een groep jongeren in jongerencentrum Future in Westerhaar. En surveilleert ze al ruim 13 jaar als lid van de EHBO-vereniging Westerhaar-Vriezenveenschewijk.

Gerrit Sibon – Sibulo | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Sibon was secretaris, wedstrijdsecretaris, omroeper, grensrechter en leider van het dameselftal bij SVV ’56 Sibculo. Ook was hij hulpkoster en beheerder van multifunctioneel centrum De Horst en hield de buitenboel netjes. Bij toneelvereniging Altied Wille deed hij hand- en spandiensten, zoals het opbouwen en afbreken van het decor.

Ans Zwakenberg-Kroes – Dedemsvaart | Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Zwakenberg richtte de dagopvang op bij Huize Avondlicht (nu Van Van Dedem Marke). Ze verzorgt koersbalwedstrijden voor ouderen en als bestuurslid van de KBO-PCOB (Ouderenbond) organiseert zij bijeenkomsten. Mevrouw Zwakenberg is betrokken bij het maandelijkse Alzheimer Café in Dedemsvaart. En ze is al 15 jaar overblijfoma/pleinwacht voor katholieke basisschool De Langewieke in Dedemsvaart.

Ronald Belser – Gramsbergen | Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Belser doet zijn werk voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid op meer dan voortreffelijke wijze. Niet alleen binnen zijn eigen organisatie, maar ook ver daarbuiten. Daarnaast is hij vrijwillig actief als bestuurslid van de badmintonvereniging Smash ’82 in Gramsbergen. Hij zette zich ook in voor de Gramsberger Omroep Stichting en was voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen, Vereniging Stadsbelang Gramsbergen en van de Vrienden van het Dorpshuis. Momenteel is de heer Belser voorzitter van Promotie Gramsbergen en (vice)voorzitter van Stichting Vechtezompe Grammesberghe.

Bert Beun – Hardenberg | Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Beun was bestuurslid van de vereniging voor Christelijk Onderwijs in noord-oost-Overijssel. Hij was voorzitter van het College van Bestuur van Deltion College in Zwolle, voorzitter en bestuurslid van o.a. Stichting Kwaliteitsnetwerk MBO, MBO Digitaal en Stichting WorldSkills Netherlands. De heer Beun was ook de drijvende kracht en oprichter van het samenwerkingsverband Zwolse8. Hierin werken 4 MBO- en 4 HBO-scholen samen. En hij was een actieve ambassadeur voor de regio Zwolle en Een Leven Lang Leren. Hij was van grote betekenis voor het beroepsonderwijs in de wijde regio. Daarnaast was hij medeoprichter en bestuurslid van het Ondernemershuis voor het Vechtdal, voorzitter van HHC Hardenberg, het Ballonfestival en de CDA-afdeling in Hardenberg.

Afbeelding
Droge en veelal zonnige meiweek Weer 32 minuten geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Aangrijpende herdenking Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Audities voor 'Alias Maurits' Twenterand 4 uur geleden