KV Juventa

Juventa 1 hard onderuit tegen Ritola.

zo 19 februari 2023 Hardenberg

Zaterdag 18 februari trad het vlaggenschip van korfbalvereniging Juventa aan tegen Ritola. Gezien de verschillen op de ranglijst beloofde het een lastige wedstrijd te worden. Vanwege blessureleed binnen het team mocht Nino Conradi in de basis starten.

Om half 9 gaven de scheidsrechters het startsignaal, en al vrij snel werd duidelijk dat er voor Juventa weinig te halen viel. Ondanks dat alle acht spelers inzet toonden, was het klasse verschil simpelweg te groot. Na enkele minuten spelen stond de thuisploeg al met zes doelpunten verschil voor. Door een blessure bij Nino in de eerste helft, mocht Daniel Langenberg de wedstrijd ‘vo’l maken. Zo af en toe lieten de Hardenbergers wel zeker zien dat ze goede aanvallen kunnen opzetten, maar het afrondingspercentage was te laag en daarbij werden er veel plaatsingsfouten gemaakt. Verdedigend lieten de geel-zwarten Ritola vrijuit korfballen, waardoor zij aan de lopende band bleven scoren. De scheidsrechters floten af bij een stand van 37-11. Een zeer pijnlijke nederlaag voor het eerste team van Juventa.  De aankomende twee weken zijn er geen competitiewedstrijden, op 11 maart mag het eerste elftal aantreden tegen de nummer 7 in de poule: Quick / Vlug & Vaardig. Voor Juventa is dit de laatste strohalm om nog een sprankje hoop te houden op handhaving in de overgangsklasse. De wedstrijd start op 11 maart om 18:30 in sporthal De Beek.

Het tweede team van Juventa heeft dure punten verspeeld tegen het op papier zwakke Oranje-Zwart. Door een 18-16 nederlaag kan het team van Rick Zomer zich geen misstappen meer veroorloven in hun missie om kampioen te worden