kv Juventa

Juventa verliest tweede thuiswedstrijd.

zo 11 december 2022 Hardenberg

Op zaterdag 11 december trad Juventa aan tegen Ritola uit Zuidlaren. De gasten stonden puntloos onderaan en Juventa heeft tot nu toe één punt bij elkaar weten te korfballen. Een belangrijke wedstrijd dus waarin de winnaar voorlopig afscheid neemt van de onderste plekken.

Juventa begon matig aan de wedstrijd en liet zich het kaas van het brood eten. Via een 1-4 stand stond het na twintig minuten 4-8 in het voordeel van Ritola. Na een time-out en overleg binnen het team werd er met meer discipline gekorfbald. Hierdoor konden de Hardenbergers het verschil verkleinen naar 8-10 bij rust.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste, de eerste twee doelpunten waren voor de gasten en het verschil was weer vier doelpunten. Echter zag het publiek in de tweede helft een ander Juventa. Er werd meer strijd en passie getoond en er werd meer voor elkaar gewerkt. Ook werden reservespelers Nino Conradi en Maaike Smits ingebracht om een verschil te maken.

Na tien minuten in de tweede helft wisten de gasten wederom een gat van vier punten te slaan, maar door vier opeenvolgende treffers van Juventa was de stand gelijk en beloofde het een spannende slotfase te worden. Een paar minuten voor tijd kwamen de geel-zwarten op één doelpunt voorsprong, kort daarna mocht Ritola een strafworp benutten. In de laatste minuut kregen beide ploegen een aantal goede kansen om de overwinning binnen te slepen. Helaas voor Juventa waren het de gasten die de kansen wisten te benutten waarmee er een eindstand van 20-22 op het bord stond. Een flinke domper voor de Hardenbergers, die dit puntverlies aan zichzelf te danken hebben. Volgende week speelt het vlaggenschip van Juventa opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen het nog puntloze Quick in Burgum. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Het tweede team van Juventa heeft goede zaken gedaan door te winnen van Oranje Zwart. Na een moeizame start werd er uiteindelijk eenvoudig gewonnen met 23-9.

Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 3 uur geleden
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 4 uur geleden
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 5 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 5 uur geleden