Afbeelding

Lezer aan het Woord

ma 11 juli 2022 Hardenberg

Onder deze rubriek Lezer aan het woord worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Over het algemeen lees ik het stukje “Even s Toren” met groot genoegen. Helaas stoorde mij afgelopen week het stukje met onderwerp “Het rechte pad” mij helaas dermate dat ik mij genoodzaakt voel hierop te reageren.

Het item getuigt mijns inziens van een enorm persoonlijke frustratie, een frustratie waarbij de titel “Meest toegankelijke gemeente” in twijfel wordt getrokken. Een titel die niet over 1 nacht ijs is verkregen, maar daar heeft de auteur zich schijnbaar niet in verdiept.

Hardenberg is een oude stad met van oudsher enorme hoogteverschillen in toegang voor de verschillende winkels. Deze toegangen kan je onmogelijk op 1 en hetzelfde niveau krijgen, daarom is gekozen voor de oplossing die er nu is. Zeker niet de meest ideale oplossing voor mensen met een beperking, maar gezien de situatie de meest adequate,en betaalbare oplossing. Ik ben zelf rolstoelgebonden en voor mij is iedere winkel nu toegankelijk.

De titel meest toegangbare gemeente is niet opgehangen aan deze winkelstraat, gelukkig niet.

De titel is gemeentelijk breed, het betreft de verschillende kernen, openbare ruimte, winkels, sport, recreatie en nog zoveel meer. Bovendien gaat het ook niet alleen om fysieke toegankelijkheid. In het verleden, en ook nu nog steeds, wordt er door gemeente, werkgroep inclusie in samenwerking met het Platform Inclusief Hardenberg ongelooflijk veel energie gestoken in toegankelijkheid. Er is enorm geïnvesteerd op allerlei gebieden: er zijn schouwingen verricht en bij nieuwbouw worden regels tav. toegankelijkheid in acht genomen. Hierin is onze gemeente een voorloper, dit mede gedragen en gesteund door de verschillende politieke partijen.

Helaas is het niet altijd mogelijk om alles zo aan te passen dat iedereen het zal ervaren als goed toegankelijk, maar streven naar de meest ideale oplossing is dan iets wat de gemeente Hardenberg niet kan worden ontzegt.

Ik betreur dat de persoonlijke frustratie van de auteur over de winkelstraat, zijn blik over het verkrijgen van de titel, “Meest toegankelijke gemeente” dusdanig heeft beperkt dat onrecht is gedaan aan al het vele werk en de goede intenties van zeer velen. Jammer ook dat hij hiervoor de ruimte heeft gekregen.

Djimmer Bosman

Hoofdweg 67

7782PP De Krim

0631948043

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 3 minuten geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 2 uur geleden