Afbeelding
Lezer aan het woord

Reactie op column ‘de boer op’

vr 18 februari 2022 Hardenberg

Onder deze rubriek Lezer aan het woord worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Reactie op het ingezonden stuk in ‘de boer op’ van 16-2-2022, door Ellen, van Melkveebedrijf Gast-Geerdink.
 

Beste Ellen,
In een tijd waarin iedereen maar wat vindt en wil van de boeren (stikstof, PFAS, verkleining veestapel) wordt ook de energietransitie deels op jullie bordje geschoven. Wij zijn in ieder geval blij om te horen dat jullie óók geen industriële windturbines in ons mooie gebied willen! Wij als Realistisch Duurzaam Bergentheim zijn hier altijd pertinent tegenstander van geweest.

Wel hebben we één opmerking over je brief: Ons mooie gebied is géén geschikte plek voor grootschalige industriële windturbines: we wonen in het meest windluwe gebied in Overijssel. De nieuwste windturbines zijn echter zó groot dat het economische aantrekkelijk is om deze wél te bouwen, door de hoge subsidies die worden gegeven. Ze zouden ons mooie gebied volledig verpesten.
Omdat wij in een windluw gebied wonen, heeft RDB (Realistisch Duurzaam Bergentheim) dan ook altijd geroepen, dat er verder gekeken moet worden dan alleen naar windenergie.

Je slaat de spijker op de kop als je schrijft dat de politiek geen standpunt in durft te nemen en het slim heeft gespeeld. De PvdA is altijd eerlijk en transparant geweest (vóór industriële windturbines), echter zijn de andere 3 collega-partijen (CDA, CU en OpKoers.nu) vaag geweest. Bij de vorige verkiezingen waren het mooie beloftes, maar er is helemaal niks voor terug gekomen.

Je sluit af met: ‘de boeren hebben het wéér gedaan’. Dat hoeft niet. De boeren hebben nú de macht. Jaag de windcowboys gezamenlijk weg, houd ons gebied vrij van windmolens ter grootte van de Eiffeltoren en laten we samen kijken wat wél een duurzame mogelijkheid is voor ons mooie gebied. Wij hebben genoeg ideeën! Wij staan hier voor open om samen op te trekken (en windcowboys weg te jagen).

Er is géén draagvlak voor windturbines op land en van de politiek hoeven we op dit moment ook niks te verwachten…. Koffie?

Realistisch Duurzaam Bergentheim

Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken geopend Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Zangavond in NGK Kerk Ommen 3 uur geleden
Afbeelding
Dames zaalvoetbalteam zoekt speelsters Sport Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten over Vitaal en Fit ouder worden Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Fysiotherapie Koerssen in Sibculo en Vroomshoop Partnerbijdrage 8 uur geleden