Afbeelding

Lezer aan het Woord (De heer Bolks)

za 26 maart 2022 Hardenberg

Onder deze rubriek Lezer aan het woord worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Reactie op: Paginagrote advertentie CDA

Een veel gehoorde constatering luidt dat de politiek vaak achter de feiten aan loopt en zelden anticipeert. Met alle (onnodige) kosten van dien. Een proeve daarvan werd op woensdag 13 maart jl. in deze krant gegeven. In een paginagrote advertentie namens het CDA zet een stralende wethouder/lijsttrekker Breukelman uiteen wat er in diens opvatting in deze regio zoal moet veranderen. Een opvallend onderwerp daarvan betreft het transformeren van de N36 naar een heuse snelweg A36. Je vraagt je daarbij echter toch in gemoede af of genoemde bestuurder het is ontgaan dat de oude gelijkvloerse N36 (m.u.v. het stuk weg van Ommen tot Zwolle v.v.) juist de afgelopen jaren, en na decennialang pleiten, eindelijk is omgevormd van een 80- naar een ongelijkvloerse 100 km-weg. Het asfalt van het laatst aangelegde weggedeelte is zelfs haast nog warm!

Een kritisch beschouwer van de werkzaamheden in kwestie was het ongetwijfeld al in een vroeg stadium opgevallen dat de nieuwe viaducten in het traject volledig bleken te zijn afgestemd op de oude situatie, zijnde een tweebaans weg. Anders gezegd: op geen enkele wijze is bij de aanleg rekening gehouden met de te voorziene omstandigheid dat de wegconstructie op termijn wel eens zou kunnen moeten worden opgewaardeerd naar een vierbaans-situatie. Die termijn echter is nog korter dan menigeen had kunnen bevroeden: de heer Breukelman geeft in diens visionaire bespiegelingen daartoe nu immers al de aftrap! Welnu, wil die verbreding worden gerealiseerd dan zouden dus vooraf de desbetreffende viaducten moeten worden gesloopt doordat zij niet de ruimte bieden voor een uitbreiding met twee baanvakken.

In Hardenberg zijn de inwoners door de jaren heen weliswaar vertrouwd geraakt met het beeld dat in deze gemeente niet veel ‘voor de eeuwigheid’ werd gebouwd (de sloop van het gemeentehuis, politiebureau, de Spinde, de voormalige Rabobank, de voorgenomen afbraak van het ING-bankgebouw, de flats op de Kruserbrink, het ziekenhuis, om slechts een paar (relatief) recente gevallen te memoreren). Echter door nu al een beoogde wijzigingsoperatie aan te kondigen aangaande een nog maar nèt gerealiseerde verkeerssituatie, die mede gegeven de daarmee samenhangende kosten - gesteld dat een en ander zou worden uitgevoerd - voor een belangrijk deel voorkomen hadden kunnen worden indien jaren geleden daartoe al duidelijke doelen zouden zijn gesteld, geeft de wethouder/lijsttrekker evident blijk tot de categorie politici te behoren waaraan in de eerste zin van dit stuk wordt gerefereerd. Tenzij het allemaal slechts verkiezingsretoriek betrof uiteraard.

Met vriendelijke groet,

A. Bolks

Knopkruid 31

7772 LS Hardenberg

anno52@gmail.com

Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken geopend Ommen 13 uur geleden
Afbeelding
Zangavond in NGK Kerk Ommen 14 uur geleden
Afbeelding
Dames zaalvoetbalteam zoekt speelsters Sport Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten over Vitaal en Fit ouder worden Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Fysiotherapie Koerssen in Sibculo en Vroomshoop Partnerbijdrage 18 uur geleden