Afbeelding

Lezer aan het woord

wo 19 mei 2021 Hardenberg

Onder deze rubriek worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Is het jullie ook opgevallen?

Sinds de gemeente het bestrijdingsplan tegen de processierups heeft ingezet zijn er dit jaar veel minder koolmezen en andere rups etende vogels dan in andere jaren. Nestkastjes zijn er genoeg geplaatst maar als je het voer van deze vogeltjes doodt dan komen er in al die nestkastjes geen vogeltjes. Het gif dat professionele loonwerkers inzetten vernietigt namelijk alle blad etende rupsen. Het middel ‘Xentari’ is overal verkrijgbaar en doodt alle blad etende rupsen zoals die van de watervlinder en het koolwitje.

Niet alleen in Hardenberg wordt op deze manier de biodiversiteit teniet gedaan maar ook in andere gemeentes wordt het middel veelvuldig wordt toegepast, volgens de betrokken ambtenaar van de gemeente. En gelijktijdig maakt de gemeente reclame met bordjes langs de wegen dat ze zo bio-divers zijn door op verschillende plaatsen in de gemeente kruidenmengsels te zaaien die ook zaadjes voor de vogeltjes voort brengen. Maar als de vogeltjes dood zijn eten ze geen zaadjes meer.

Gerjan Slingenbergh

Ane

Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken geopend Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
Zangavond in NGK Kerk Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
Dames zaalvoetbalteam zoekt speelsters Sport Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten over Vitaal en Fit ouder worden Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Fysiotherapie Koerssen in Sibculo en Vroomshoop Partnerbijdrage 10 uur geleden