Afbeelding

Openbaar vervoer in de gemeente Hardenberg

wo 10 april 2024 Politiek lokaal

Deze column willen we wijden aan het openbaar vervoer in de gemeente Hardenberg.

Trein

Voor het werk wordt veel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Het is heel fijn dat er in de spits een kwartierdienst is tussen Hardenberg en Zwolle, vooral omdat er op dit tijdstip veel forensen en studenten met de trein reizen.

Op het station van Hardenberg zijn recentelijk de ongebruikte fietsen opgeruimd. Deze fietsen zijn maandenlang niet gebruikt. We vinden dit een goed initiatief, omdat hierdoor weer voldoende ruimte vrijkomt in de fietsenstalling voor de mensen die met de fiets naar het station komen.

Buurtbus

Grote waardering hebben we voor alle vrijwilligers die op de buurtbus rijden. Zo hebben de buitengebieden van de gemeente Hardenberg toch nog de beschikking tot het openbaar vervoer.

Bus

Onlangs stond in een krant dat Egged Bus Systems Public Transportation BV, kortweg ESB (de bus vervoerder in onze regio onder de naam RRReis) de lijnbusdiensten gaan versoberen.

Hopelijk kijkt de gemeente goed naar welke consequenties dit heeft voor de gemeente Hardenberg.

We vinden het overigens vreemd dat er geen rechtstreekse bus rijdt tussen Dedemsvaart en Hardenberg. Nu moet men overstappen in Lutten of Slagharen. Als je ’s avonds met de bus reist vanuit Dedemsvaart naar Hardenberg, dan moet je de bus naar Zwolle nemen, anders kom je niet thuis.

Buitenland

Eén van de wensen is dat er een busverbinding komt tussen Nordhorn en station Hardenberg, met tussenstops in Neuenhaus, Uelsen, Itterbeck, Industriegebied Broeklanden, Evenementenhal en Saxenburg Ziekenhuis.

Daarnaast is het geweldig dat in 2026 de spoorlijn Bad Bentheim - Neuenhaus wordt doorgetrokken naar onze buurgemeente Coevorden. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe spoor- en buslijn aantrekkelijk is voor alle doelgroepen.

Europese verkiezingen 

Komende zomer kunnen we weer naar de stembus voor de Europese Verkiezingen. We hopen dat u naar de stembus gaat en dat u een stem geeft op een partij die het openbaar vervoer prominent in hun verkiezingsprogramma heeft staan.

PvdA Hardenberg

Afbeelding
Alzheimer café Coevorden Coevorden 1 uur geleden
Een aantal vechters van Fightday 4
FightDay 4: Waar Strijders Samenkomen voor Glorie. Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking met stille tocht Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 7 uur geleden
dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand gisteren