Afbeelding

OV-inloopspreekuren ‘Ervaar het Openbaar Vervoer’

za 24 februari 2024 Hardenberg

In Buurtkamer Centrum aan de Burgemeester Bramerstraat 92 in Hardenberg wordt op dinsdag 5 maart, van 10.00 tot 11.30 uur, een inloopspreekuur ‘Ervaar het Openbaar Vervoer’ gehouden. Eenzelfde spreekuur wordt op donderdag 7 maart van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat 6 in Ommen gehouden. Iedereen is welkom. 

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer! In de winter zijn de dagen korter en is het eerder donker. Als u liever niet in de auto stapt wanneer het begint te schemeren of al donker is, kan het openbaar vervoer een oplossing bieden. OV-ambassadeurs staan klaar om u hierbij te helpen. Ook als u andere vragen heeft over het gebruik van het ov of al een tijdje niet meer met bus of trein heeft gereisd.

Inloopspreekuur 

Tijdens maandelijkse inloopspreekuren op verschillende locaties geven OV-ambassadeurs advies en tips over reizen met de bus of trein. Ze helpen hun leeftijdsgenoten om zelfstandig te blijven reizen, en laten zien dat het openbaar vervoer helemaal niet moeilijk is. Door het zelf te ervaren, zult u merken dat het meevalt. Of het nu gaat om een bezoek aan familie, een museum, of een ziekenhuiscontrole, reizen met het openbaar vervoer wordt dan geen probleem meer.

Telefonische spreekuren  

Als u de voorkeur geeft aan telefonisch contact met een OV-ambassadeur, neem dan gerust contact op tijdens het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs zijn elke werkdag beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt hen bereiken op: 038 – 303 70 10 op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur, op dinsdag- en donderdag tussen 13.30 en 15.00 uur en op maandag- en woensdag tussen 18.30 tot 20.00 uur.  

Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten kunt u terecht op: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.   

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland streven ernaar het openbaar vervoer voor iedereen zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Hoewel reizen met het openbaar vervoer vele voordelen biedt, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met uitgebreide kennis van het openbaar vervoer, bieden hierbij ondersteuning.

Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 9 minuten geleden
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 2 uur geleden