Afbeelding
G. Brokelman

Hondenspeelbos in Lemele geopend

zo 4 juli 2021 Ommen

Op zaterdag 3 juli is in Lemele het Hondenspeelbos geopend. Dit Hondenspeelbos is een initiatief van Janneke Gerrits en René van der Linde.

“Ruim twee jaar geleden hebben mijn vrouw en ik besloten om weer een hond aan te schaffen. Alhoewel we in Lemele veel ruimte en mooie natuur hebben om te wandelen met de hond, zijn er geen plekken waar de honden vrij kunnen rennen en leren omgaan met elkaar. Met aangelijnde honden merkten we dat er toch snel agressie ontstaat met betrekking tot dominantie. Bij de hondenlessen zagen we dat on aangelijnde honden over het algemeen zelf de hiërarchie bepalen en er snel een natuurlijke balans ontstaat. 

Met bovenstaande wetenschap zijn we op zoek gegaan naar een geschikte plek voor een Hondenspeelbos in Lemele. En deze bleek binnen handbereik te zijn, en wel bij de buurmannen Stoeten. Voor een gering bedrag konden wij het bosperceel aan Ledeboerweg - Lage Esweg - Dennehoeksweg van hen huren”, vertelt Renë van der Linde.

7.000 euro van de gemeente Ommen

Uit een enquête onder 65 hondenbezitters in Lemele stond de meerderheid achter dit initiatief, wat voldoende draagvlak betekende om dit proces verder in gang te gaan zetten. Via een Burgerinitiatief werd door de gemeente Ommen een bedrag van 7.000 euro ter beschikking gesteld. Dit bedrag is gebruikt om het terrein te omheinen zodat de veiligheid voor de honden is gewaarborgd. 

Forestproject

De laatste maanden is er veel werk verzet door de leerlingen van het Zone.College uit Zwolle die met het Forestproject het bosperceel flink hebben gesnoeid en weer goed toegankelijk hebben gemaakt. Met vrijwilligers is van het gesnoeide hout een mooie takkenwal gecreëerd aan de Lage Esweg zijde, en is er aan de beide andere zijden gaaswerk geplaatst. De ingang is op de hoek Ledeboerweg - Lage Esweg. De entree is opgesierd met een fraai naambord, ‘Hondenspeelbos Lemele’ gemaakt middels houtbrandwerk, én bordjes met ‘spelregels voor gebruik’. In het bos zelf staan verspreid enkele bankjes die gebruikt kunnen worden voor het aangenaam verpozen. “We zijn van mening dat het ‘Hondenspeelbos Lemele’ een verrijking is voor ons dorp Lemele en hopen dat de honden en de hondenbezitters er met veel plezier gebruik van gaan maken”, laten Janneke en René weten..

info via mail
Afbeelding
Zangavond in NGK Kerk Ommen 34 minuten geleden
Afbeelding
Dames zaalvoetbalteam zoekt speelsters Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten over Vitaal en Fit ouder worden Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Fysiotherapie Koerssen in Sibculo en Vroomshoop Partnerbijdrage 5 uur geleden
Afbeelding
De schuifdeur doet wonderen voor jouw interieur Partnerbijdrage 5 uur geleden