Afbeelding
Partnerbijdrage

De schuifdeur doet wonderen voor jouw interieur

di 7 mei 2024 Hardenberg

Maak jouw interieur spannend, speels en multifunctioneel met een stoere schuifdeur

Wil jij jouw leefomgeving speelser en spannender maken? De schuifdeur doet wonderen voor jouw interieur. En het mooie is dat je geen specifieke woonstijl nodig hebt om er één te kunnen plaatsen. Of jouw woning nu modern, landelijk of klassiek is ingericht; een schuifdeur past in ieder interieur en is op diverse plekken in huis te gebruiken. In deze blog lees je er alles over.

Creëer de ruimte die jij wilt in een handomdraai met de schuifdeur

Eén van de manieren om jouw interieur een nieuwe uitstraling te geven is door je binnendeuren te vervangen door schuifdeuren. Een schuifdeur zorgt niet alleen voor een pakkende look; dit type deur zorgt ook voor meer flexibiliteit bij het inrichten van je woning. Door middel van schuifdeuren kun je heel makkelijk ruimtes scheiden of juist bij elkaar trekken. Zo heb je in jouw woonkamer in een handomdraai het woon- en eetgedeelte van elkaar afgezonderd. Daarbij is de schuifdeur ideaal als je spullen in jouw woonkamer eenvoudig uit het zicht wilt houden, zoals die ene rommelige kast in de woonkamer, de speelhoek van de kinderen of de televisiekamer. Met een stoere schuifdeur houdt je al deze dingen op een stijlvolle manier verborgen, maar kun je er ook net zo makkelijk weer bij.

Romantische loftsfeer op je slaapkamer met een schuifdeur

Niet alleen in de woonkamer komt de schuifdeur van pas. Ook andere ruimtes hebben voordeel bij de installatie van deze bijzondere deur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schuifdeur in je slaapkamer? Het plaatsen van een schuifdeur in je slaapkamer kan zorgen voor extra mogelijkheden wat betreft de inrichting. Zeker wanneer de ruimte in je slaapkamer wat beperkt is. Natuurlijk moet er ruimte zijn om de schuifdeur naar links of naar rechts te kunnen schuiven, maar je hebt geen last meer van de draaihoek van je deur. Daarbij kun je met een schuifdeur de deuropening breder maken dan de gemiddelde deuropening. Ook kun je hem als room divider gebruiken en zo je eigen inloopkast creëren. Op esthetisch vlak zorgt dit type deur ook nog eens voor een romantische loftsfeer. En slaap je op zolder en heb je daar een open opbergruimte of staat de wasmachine daar ergens in de hoek? Dan vang je met de schuifdeur twee vliegen in één klap. Door één of meerdere schuifdeuren te plaatsen zorg je dat jouw spullen of wasmachine uit het zicht staan en demp je tegelijkertijd het geluid van jouw draaiende was.

Maak je ruimte multifunctioneel met schuifdeuren

Gebruik jij jouw zolder, kelder of garage als opbergruimte, maar zijn al die opgeborgen spullen in het zicht en zijn ze daarmee een doorn in het oog? Door gebruik te maken van schuifdeursystemen kun je deze spullen uit het zicht werken en kun je de ruimte misschien zelfs deels voor andere doeleinden gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hobbyruimte, kantoor of extra slaapkamer voor je gasten? Op deze manier maak je de ruimte esthetisch aantrekkelijk om in te verblijven en kun je makkelijk bij jouw opgeborgen spullen.

Buitendeur met schuifsysteem

Het mooie van schuifdeuren is dat je ze niet alleen binnen kunt gebruiken. Ook buiten kun je de schuifdeur inzetten, bijvoorbeeld als poort- of schuurdeur of als deur om voor jouw tuinhuisje. Zo kun je ook op dagen waarop het iets minder warm is, nog steeds lekker buiten zitten en kun je jezelf met de schuifdeur afschermen tegen een koude bries. Let er bij het aanschaffen van een schuifdeur voor buiten wel op dat de schuifdeur en het schuifdeursysteem gemaakt zijn voor buitengebruik.

Conclusie

Schuifdeuren zijn geschikt voor alle woonstijlen en op allerlei manieren in te zetten. Ze maken de uitstraling van een ruimte niet alleen spannend en speels, maar schuifdeuren zijn ook praktisch. Je kunt er ruimtes groter en kleiner mee maken, privacy creëren en spullen zoals wasmachines en bergruimtes op een esthetisch aangename manier mee afschermen, zonder dat je hiermee inlevert op toegankelijkheid. De schuifdeur is dus een goed alternatief voor de ‘gewone’ deur. Sterker nog: de schuifdeur heeft vanwege zijn veelzijdige karakter misschien zelfs wel een streepje voor.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 59 minuten geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 3 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 3 uur geleden