Afbeelding

Voor wie moet loslaten

di 23 januari 2024 Hardenberg Zorg aan het Woord

Deze week aan het woord Marja Holleboom, Evenmens VPTZ


Er zijn steeds meer mensen die de laatste fase van hun leven thuis willen doorbrengen, omringd door mensen die van hen houden. Vaak neemt de levenspartner of een familielid als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Deze mantelzorgers bieden een zieke, naast de professionele thuiszorg, persoonlijke verzorging en begeleiding.

Deze palliatieve of terminale zorg kan erg zwaar zijn voor de mantelzorger. De vrijwilligers van Stichting Evenmens VPTZ bieden ondersteuning zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Onze vrijwilligers zien het als taak om mensen in de laatste fase bij te staan met aandacht, en door ‘er te zijn’. Een familie die elke nacht moet waken, houdt dit niet altijd vol. Daarom zijn wij er!
Een vrijwilliger van ons gaf aan: “Erg mooi om dit als vrijwilliger te mogen doen. Het blijft bijzonder dat mensen je toelaten in een heel persoonlijke situatie. Dat ze je alleen laten met hun dierbare. Maar wat ik vooral ervaar, is dankbaarheid. Ik vind zelf het werken in de nacht prettig: De stilte, de bijzondere sfeer of tijd waarin je inspiratie kunt opdoen of tot rust kunt komen. In de nacht heb je echt tijd voor de mensen. Om te luisteren als iemand even wil praten of angstig en onrustig is. Of om er gewoon te zijn…”
Ben jij op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Dan is het werken in de palliatieve terminale zorg wellicht iets voor jou. Voor meer informatie, ook over de inzet van VPTZ vrijwilligers bij jou of jouw naaste, kun je contact opnemen met onze coördinatoren via 0548 638 839. Of stuur een email naar: info@evenmens.nl.

Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Saxenburgh, Evenmens zorg voor elkaar, RIBW Overijssel, Ambiq, Kinderpraktijk Veerkracht. Volgende week: RIBW Overijssel.

Afbeelding
Simon 1e in Borger
Simon Lamberink behaalt goud en zilver in Drenthe Sport Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café Dedemsvaart: Het levensboek Hardenberg 7 uur geleden
Evenementenhal_91494.jpg
IQ Hackathon met als thema 'The Future Factory' Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Pinksterbingo's Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Week van de Stenen Winkel Hardenberg 10 uur geleden