Kirsten Diekema - bedrijfseigenaar van The Compass of Health
Kirsten Diekema - bedrijfseigenaar van The Compass of Health privé
Partnerbijdrage

Nieuwe natuurgeneeskundige praktijk in Coevorden

di 26 maart 2024 Coevorden Ingezonden

The Compass of Health is een nieuwe natuurgeneeskundige praktijk in Coevorden. Kirsten Diekema is eigenaar van deze praktijk – een uit de hand gelopen hobby wat uiteindelijk haar beroep werd. 

Als opgeleide hormooncoach, boodschappencoach en EMB therapeut geeft ze voedingsadvies, bewegingsadvies en advies ten behoeve van stressreductie. 

Onder het motto – breng je lichaam weer in balans – adviseert Kirsten Diekema haar klanten vanuit haar eigen praktijk in Coevorden.  

Neergestreken vanuit Ostfriesland in Duitsland, woont ze nu bijna acht jaar in Coevorden. 

Door eigen ervaringen, is Kirsten op zoek gegaan naar meer evenwicht in haar leven. Stress, ziektes en hormonale disbalansen hebben ervoor gezorgd dat ze naar oplossingen heeft gezocht om de fysieke en mentale uitdagingen aan te gaan die je als moeder van drie kinderen tegenkomt. 

Het thema gezondheid is altijd een thema geweest in Kirstens leven. Haar ouders zijn al meer dan 50 jaar fysiotherapeuten en hier is ook de liefde ontstaan om andere mensen te helpen die hulp zoeken. 

Hierdoor heeft ze veel kennis mogen opdoen over veel verschillende gezondheidsvraagstukken, zowel voor haar zelf maar ook altijd voor anderen. “Wie me goed kent, weet, dat ik vaak ongevraagde tips heb gegeven”, vertelt Kirsten.

Dé oplossing kwam voor Kirsten echter pas jaren later in 2016, in de vorm van een trainer opleiding als Hormooncoach, waarin er gekeken wordt naar wat voeding, beweging en mentale vraagstukken doen met je lichaam. “Ik hou niet van marketing- en verkoop gerelateerde producten, waar je alleen voor een korte periode profijt van hebt’, aldus Kirsten. “Het vinden van de oorzaak van klachten kan een naald in een hooiberg zijn, maar het is zo leuk te zien, als mensen weer opknappen.”

Ik heb me bewust breed opgesteld omdat ik er heilig in geloof dat gezondheid een samenspel is van meerdere factoren. Daardoor kan ik veel verschillende doelgroepen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afvallen, vrouwenklachten (of mannenklachten), haaruitval, darmklachten, allergieën, diabetes of hartpatiënten die complementair iets willen doen, mensen met hoofdpijn klachten of uiteenlopende stress gerelateerde klachten.

“Mijn doel is het om de regio Coevorden en Hardenberg, Emmen weer gezonder te maken. Met Hardenberg heb ik een bijzondere band, want hier zijn mijn drie kinderen geboren”, vertelt Kirsten.

“Gezondheid en vooral voeding moet praktisch toe te passen zijn in het dagelijkse leven. Ik geef daarom ook supermarkt safari’s waarin ik met de klant kijk waarop gelet moet worden bij het kopen van supermarkt voeding. De klant kan hierdoor zijn “Energieke Ikke“ (her)ontdekken.

Logo van het bedrijf
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 10 minuten geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 42 minuten geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 19 uur geleden