Afbeelding
G. Brokelman

Open Dag Crematorium De Lariks

ma 24 oktober 2022 Twenterand

Zaterdag 22 oktober was er een Open Dag in het Crematorium te Hardenberg. Met ruim 300 bezoekers was er zeer veel interesse uit de wijde omgeving.

Bij binnenkomst in het Uitvaartcentrum kon men vrij rondlopen in de aula, koffiekamer, familiekamer en opbaarkamer en nadat een kopje koffie of thee was genuttigd, kon men doorlopen naar het crematorium. De medewerkers gaven uitleg in de afscheidsruimte (daar waar de oven is), maar ook aan de achterzijde, bij de techniek werd veel informatie gegeven. “We kunnen terugkijken op zes bijzondere jaren, waarin we ook nog met het Coronavirus te maken hebben gehad”, aldus manager Birgit Rusken. “We moesten, samen met de uitvaartleiders en families, creatief omgaan met de mogelijkheden die er waren. Als voorbeeld noem ik dan het afscheid nemen vanuit de auto, dankzij een drive through en de mogelijkheden voor Livestream. Ook nu staan we weer voor een uitdaging vanwege de sterk gestegen gasprijzen. We zijn samen met andere crematoria en de leverancier de mogelijkheden voor waterstof aan het onderzoeken. Een innovaties proces wat (letterlijk en figuurlijk) veel energie geeft, omdat we graag meer willen verduurzamen”.

Klantwaardig afscheid

“Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen”, gaat Rusken verder. “We konden op de Open Dag vertellen hoe wij flexibel en kleinschalig werken, zodat nabestaanden alle tijd en ruimte krijgen die ze nodig hebben. De bezoekers stelde zelf ook leuke en zinvolle vragen over het crematieproces en wat er zoals na de crematie gebeurt”. Voor wie de open dag gemist heeft en toch interesse heeft, kan contact met net Crematorium opnemen via www.crematoriumdelariks.nl. Daar staat overigens ook veel andere wetenswaardige informatie vermeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 6 uur geleden