SC Lutten ziet Hattem op de valreep langszij komen

ma 5 december 2022 Hardenberg

Het is bij wedstrijden van SC Lutten vaak alles of niets. Duels van de zwartwitten eindigen zelden in een gelijkspel en in de afgelopen twee weken toonde de ploeg van trainer Sander v.d. Lustgraaf aan dat het ofwel een formidabele pot op de mat kan leggen (3-2 winst tegen koploper Heerde), ofwel futloos en zonder overtuiging speelt (4-0 verlies tegen FC Ommen).

In de thuiswedstrijd tegen concurrent Hattem op zaterdag 3 december revancheerde SC Lutten zich qua veldspel na de off-day van vorige week. Vooral in de eerste helft liet de thuisploeg zich voorin gelden. Dat leverde in het eerste kwartier weliswaar twee doelpunten op, maar beide werden terecht afgekeurd wegens buitenspel van resp. Boudewijn v.d. Graaf en spits Frank Altena. Daarnaast waren er nog enkele speldenprikken, o.a. van Ewoud Altena die net door de doelman werd gestuit, na een aanval die werd ingeleid door een glijpartij van de aanvoerder van Hattem. Daar tegenover lieten de bezoekers zich slechts eenmaal zien voor de rust, maar de kopbal gevolgd na een hoekschop ging net over het doel van keeper Edwin Santing. Verder viel er voor de twee opponenten nog niet veel eer te halen in aanvallend opzicht, mede doordat beide teams de verdediging goed op orde hadden.

Na de rust

In de tweede helft trok Hattem het initiatief naar zich toe. Dat leverde in het begin direct al een tweetal mogelijkheden op, maar de scherpte ontbrak nog. SC Lutten leek in die fase te loeren op een kans, en die kwam ook: een uitstekende pass van Nick Weekamp op Ewoud Altena, die vervolgens met een voorzet Boudewijn bediende, waarna de, bijna kleinste man van het veld koppend de kansloze doelman verschalkte: 1-0.

Met nog een dik half uur te spelen had Hattem alle tijd om de schade te repareren. Ze drukten flink op de verdediging. SC Lutten stond dat noodgedwongen toe. Wat niet hielp voor de thuisploeg, was dat de onzorgvuldigheid toenam en medespelers moeilijk werden bereikt.

Met een klein kwartier te gaan, lieten de Luttenaren zich langzaam maar zeker weer gelden in aanvallend opzicht. Dat leverde tot tweemaal toe grote kansen op, eerst voor Fons Veltink op aangeven van spits Frank tikte hij het leer net naast de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna werd de inzet van invaller Ronald Kosse uitstekend gepareerd door de Hattemer doelman.

En zo leek SC Lutten de eindstreep te halen met drie punten op zak. Maar helaas. In de allerlaatste seconden voor het eindsignaal lukte het Hattem om toch nog langszij te komen na een hoekschop. Of keeper Edwin tijdens de scrimmage die volgde de bal wel of niet klem had, en de bezoekers wel of niet reglementair in balbezit bleven, maakte uiteindelijk niets meer uit. Hattem trok aan het langste eind: 1-1.

Daarmee waren de druiven zuur voor SC Lutten, maar beide trainers erkenden na de wedstrijd dat een puntendeling, over 90 minuten gezien, terecht was.

Volgende week speelt SC Lutten de laatste competitiewedstrijd wederom in eigen huis, tegen Olympia ’28.