Afbeelding

SC Lutten bindt Avereest aan de zegekar

zo 7 november 2021 Hardenberg

In de zevende ronde van deze competitie was Avereest de tegenstander van SC Lutten, de zwartwitten. Ondanks het feit dat twee basisspelers hadden afgezegd op de zaterdagmorgen – keeper Lars Mulder (wegens blijde familie-omstandigheden) en verdediger David Koopman (geblesseerd) – kon de formatie van coach Sander van de Lustgraaf het komende duel met vertrouwen tegemoet zien. Het team was tot nu toe nog steeds ongeslagen. Ongetwijfeld zat het tot nu toe niet tegen, maar de bepalende factor is toch dat het elftal sinds het begin van het seizoen is gegroeid, dankzij een combinatie van (bij vlagen) goed voetbal, hard werken en niet de koppies laten hangen bij een tegenslag.

De Luttenaren speelden tegen Avereest een geweldige eerste helft en het team heerste in alle linies. De gasten kregen nauwelijks tijd en gelegenheid om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Daarmee is niet gezegd dat SC Lutten constant balbezit had, maar het betekende wel dat de zwartwitten in aanvallend opzicht veel dreigender waren.

Na een klein kwartiertje zette Fons Veltink met een slim passje Thorben Scholten alleen voor de keeper. Hij rondde af met een lage schuiver in de linkerhoek: 1-0.

Meer kansen volgden: een paar minuten na de voorsprong kon de Avereester doelman het leer maar net over de lat tikken na een kopbal van Ronald Kosse. Even later counterde de Lutter formatie na een corner van Avereest via een bliksemsnel uitgevoerde aanval naar de 2-0. Zo leek het althans. Helaas werd het doelpunt van Boudewijn van de Graaf afgekeurd (terecht) wegens buitenspel.

Toch liet de tweede goal niet lang op zich wachten, al was daar wel wat geluk voor nodig. Na een niet-geslaagde uittrap van de doelman richting één van zijn verdedigers, nam SC Lutten de bal over en werd Ronald Kosse uiteindelijk bediend. Zijn afstandsschot werd door een verdediger van richting veranderd en hij liet daarmee zijn doelman kansloos: 2-0.

Met deze stand werd de rust bereikt, en het was nu de vraag of SC Lutten deze prachtige voorstelling vol kon houden. Dat kon het niet. Avereest probeerde het heft in handen te nemen en de Luttenaren lieten het toe. Ook wist de thuisploeg niet adequaat te reageren op omzettingen binnen het team van Avereest. Niet dat dit de gasten veel kansen opleverde. In aanvallende opzicht werd er door hen – behalve één schot voorlangs het doel – niets gecreëerd, en stand-in doelman Nick Lamberink behield het rustmakende overzicht daar waar het nodig was.

Avereest hield dit optisch veldoverzicht een klein half uur vol, maar daarna kwam SC Lutten langzaam uit de schulp kruipen. Een paar niet-geslaagde aanvalspogingen volgden, maar krap tien minuten voor het eindsignaal gooide Ronald Kosse met zijn tweede treffer het duel definitief in het slot: 3-0.

Een overwinning waarop niets viel af te dingen.

De eerstvolgende wedstrijd mag een topper worden genoemd: op 20 november speelt SC Lutten in en tegen Nieuwleusen, aanvang 14.30 uur.