Afbeelding

Inwoners Vaart & Vechtstreek steunen lokaal verenigingsleven massaal

ma 10 oktober 2022 Hardenberg

De afgelopen weken hebben 8.009 inwoners van de regio Vaart & Vechtstreek via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Maar liefst 481 clubs en verenigingen uit deze regio kunnen rekenen op een ondersteuning.

Na het tellen van alle stemmen bleek Stichting Bostheather Ommen als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen 3.642,78 euro vanuit Rabo ClubSupport voor verdere verduurzaming van het theater. Juist dit doel sprak zo aan bij de stemmers. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontving Stichting Natuurlijk Heidepark uit Lemelerveld een bijdrage voor de inrichting van een nieuw vrijwilligersverblijf en Voetbalvereniging Hoonhorst een bijdrage voor de verduurzaming van de lichtinstallatie op het hoofdveld. Het totale overzicht is te bekijken op www.rabo-clubsupport.nl.

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben”, vertelt Joram Maan, coöperatief directeur Rabobank Vaart en Vechtstreek. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen”.

Rabo ClubSupport

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven. In de regio Vaart en Vechtstreek hebben 481 verenigingen en stichtingen zich aangemeld. Er werd maar liefst 225.000 euro verdeeld onder de deelnemende verenigingen en stichtingen. Tot en met 27 september konden leden van de Rabobank via Rabo Internetbankieren of de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging.

Maatschappelijke themaprijs

Dit jaar viel er voor de deelnemers een extra prijs te winnen. Deze maatschappelijke themaprijs is bedoeld om verenigen en stichtingen te stimuleren bij te dragen aan actuele maatschappelijke thema’s als financieel gezond leven, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, energietransitie en banking4food. Tennisvereniging Nieuwleusen heeft deze prijs gewonnen en gaat deze besteden aan de aanleg van ledverlichting. Op zaterdag 8 oktober werden zij op locatie verrast en ontvingen zij de cheque van duizend euro die aan deze prijs is verbonden.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport.

Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 44 minuten geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 2 uur geleden